OVAKO će Amerikanci uništavati letelice: Mornarica testirala lasersko oružje (VIDEO)

Tanjug

subota, 23. 05. 2020. u 12:19

ОВАКО ће Американци уништавати летелице: Морнарица тестирала ласерско оружје  (ВИДЕО)

Foto printscreen YouTube

Na video snimcima i fgotografijama koje je objavila američka mornarica, vidi se kako američki ratni, amfibijski transporter USS Portland laserskim topom uništava bespilotnu letelicu iznad Pacifika
Na video snimcima i fgotografijama koje je objavila američka mornarica, vidi se kako američki ratni, amfibijski transporter USS Portland laserskim topom uništava bespilotnu letelicu iznad Pacifika, izvestio je danas CNN, pozivajući se na saopštenje američke Pacifičke flote.


Američka mornarica nije saopštila kolike je snage novi laserski oružani sistem (LSWD), kao ni tačnu lokaciju testiranja, ali se zna da je bojeva proba izvršena u Tihom okeanu 16. maja.


Američki institut za strateške studije navodi u jednom izveštaju iz 2018. godine da se očekuje da novi laserski top ima snagu od 150 kW.

Kapetan USS Portlanda, Keri Sanders, ocenio je da sa ovim novim naprednim naoružanjem "američka mornarica redefiniše ratovanje na otvorenom moru".

Komentari (5)

Sims

23.05.2020. 14:52

Taj laser na brodu nije opasan za nikoga. Nedaj bože da dođee do nečega ruske podmormice bi uništile taj brod sa sve laserom za par desetina sekundi?i kraj lasera!može da gađa ribe na dnu okeana.

Ime ili nadimak

23.05.2020. 18:59

Sovjeti su imali laser u naoruzanju pre 60 godina i montirao se na tenk. Odbacen je zbog velike potrosnje struje i male efikasnosti. Jasno je da je ovo u amera mnogo savrseniji sistem ali je to jos daleko od onoga sto nude konvencijalna sredstva. I da, ne treba zaboraviti da je Putin pre nekoliko godina govorio da i oni imaju laserske sisteme ali se o njima u javnosti nista ne zna. Ocigledno jos nije doslo vreme da pokazuju adute.

Niko

24.05.2020. 17:21

Neka oni koriste lasere... Dovoljno je ugasiti struju... I nema brige...Oni neka koriste laser... A srbija da koristi saramit2 sa dometom 15ooo km.. Dovoljno do svih gradova u evropi i severnoj americi