Severna Koreja apeluje na građane: Kupujte domaće proizvode

Tanjug

sreda, 20. 05. 2020. u 14:33

Северна Кореја апелује на грађане: Купујте домаће производе

Foto Tanjug

Vlasti Severne Koreje apelovale su u zvaničnom listu na građane da kupuju domaće proizvode pre nego one iz uvoza i istakle da je lokalpatriotizam ključan za očuvanje suvereniteta i opstanak komunističke nacije
Vlasti Severne Koreje apelovale su u zvaničnom listu na građane da kupuju domaće proizvode pre nego one iz uvoza i istakle da je lokalpatriotizam ključan za očuvanje suvereniteta i opstanak komunističke nacije.


Kako Jonhap prenosi, Severna Koreja je istakla lokalizaciju kao deo napora u izgradnji samoodržive ekonomije sada kada su izgledi za ukidanje sankcija loši zbog zastoja u pregovorima oko denuklearizacije sa Sjedinjenim Državama.


U listu se navodi da Severna Koreja može da ubrza put ka socijističkoj pobedi samo ukoliko se oslanja na sebe i da ovu viziju nikada neće ostvariti ukoliko bude zavisila od drugih. Oslanjanje na uvezenu robu nazvano je bolešću, dok se za upotrebu domaćih proizvoda tvrdi da podstiče patriotizam i posvećenost domovini.


Poziv na upotrebu domaćih proizvoda u Severnoj Koreji pojačan je u poslednje vreme, nakon što je ova država zatvorila granicu sa Kinom zbog pandemije korona virusa, što moguće da remeti uvoz iz ove susedne zemlje.

Komentari (2)

crna trava

20.05.2020. 15:24

Bravo za koreju ,i ja bih se stime slozijo srpsko mleko nije podobno u evropi a austriske cokolade moze u srbiju ,bosnu .sto znaci kupujmo i mi svoje proizvode industriske i poljoprivredne jacajmo svoju drzavu.