Istraživač bio na PRAGU ZNAČAJNOG OTKRIĆA o korona virusu: IZREŠETAN u svom stanu

NovostiOnline

sreda, 06. 05. 2020. u 13:57

Истраживач био на ПРАГУ ЗНАЧАЈНОГ ОТKРИЋА о корона вирусу: ИЗРЕШЕТАН у свом стану
Sat nakon što je nađeno njegovo telo, u kolima oko kilometar dalje nađeno je i telo muškarca po imenu Hao Gu (46)
Medicinski istraživač Bing Liu (37), koji je navodno bio „na pragu veoma značajnog“ otkrića u vezi s korona virusom, nađen je mrtav prošlog vikenda u Pensilvaniji. Kako je saopštila Uprava za sudsku medicinu Okruga Alegeni, beživotno telo nađeno je u u subotu u njegovom domu u Rosu, severno od Pitsburga, a pogođen je iz vatrenog oružja u glavu u vrat, grudi i noge.

Sat nakon što je nađeno njegovo telo, u kolima oko kilometar dalje nađeno je i telo muškarca po imenu Hao Gu (46).

Brajan Kolhep, policijski inspektor opštine Ros, izjavio je za "Asošijeted pres" da se pretpostavlja „da su muškarci bili međusobno povezani“. Motiv ubistva je za sada nepoznat, kao i odnos između dvojice muškaraca, navodi Yahoo.com.

Kako prenosi triblive.com, pozivajući se na policiju u Rosu, verovatno je reč o ubistvu i samoubistvu. Policija sumnja da je Liua ubio Hao Gu (46) iz Pitsburga, koji je potom izvršio samoubistvo tako što je sebi pucao u glavu, ali još nije objavljeno zvanično saopštenje.

- Muškarci su se poznavali. Indicije navode na zaključak da je muškarac iz kola pucao i ubio muškarca u kući, a zatim seo u automobil i oduzeo sebi život – izjavio je Kolhep.

Liu, koji je doktorirao računarske nauke na Nacionalnom univerzitetu Singapura, bio je naučni saradnik Univerziteta "Karnegi Melon", pre nego što je postao naučnik-saradnik Medicinskog fakulteta Univerziteta u Pitsburgu.

U saopštenju univerziteta navodi se da je bio izvanredan mentor i uspešan naučnik, koji je bio koautor više od 30 studija, pri čemu mu je specijalnost bila sistemska biologija.

- Bing je bio na pragu veoma značajnog otkrića za razumevanje ćelijskih mehanizama na kojima se zasnivaju infekcija virusom SARS-CoV-2 i komplikacije povezane s njom. Potrudićemo se da završimo ono što je započeo kako bismo odali priznanje njegovom izvanrednom radu na polju nauke – navodi se u saopštenju univerziteta.

(Blic.rs.)

Komentari (9)

Mikiboy

06.05.2020. 14:14

Pa nije on smeo to da pronadje jer je duboka drzava to pronasla odavno. Samoubistvo, ako je, je samo da se zavara trag.

Деки

06.05.2020. 14:14

Убили га слепи мишеви из околине Вухана. Једино је питање, могу ли слепи мишеви да прелете толику раздаљину?

Сигмунд

06.05.2020. 14:15

Ма да, овај га убио и онда послије километар вожње одлучи себе убити?! Ма, даај! Добио је задатак да ликвидира научника, а по обављеном послу и њега су смакнули. Да не би причао.

d

06.05.2020. 14:29

"pozivajući se na policiju u Rosu, verovatno je reč o ubistvu i samoubistvu" - ko i uvek, tome sluzi "policija", da zamajava ovce budalastinama

SouthPruga7

06.05.2020. 14:50

Toliko filmova smo pogledali da se šablon samo preslikava ubijes koga treba a drugog sa sumnjivog karaktera ubijes a da izgleda ko samoubistvo da bi ispalo da ga je on roknuo.

Pitu Guli

06.05.2020. 16:35

Naručeno ubistvo; režirano samoubistvo; egzekutor: CIA; naručilac američki globalisti; posledice: optužiti Kineze isto kao kada su pre par godina optužili Ruse za ono izmišljeno trovanje agenta Skripalja. Očekujem da će da uvedu sankcije Kini, ne zbog ovoga, ali će ovo svakako biti "argument" u rukama zapada.

Ovidijet

07.05.2020. 08:46

Ljude koji su heroji rada a rade za opšte dobro trebalo bi cuvati kao malo vode na dlanu. Cak i kriminalce bolje cuvaju kao zasticene svedoke. Svet je jedno tuzno mesto kada nema pravih heroja i uzdanica koji mogu da ispune svoje i jos necije snove.