U SAUDIJSKOJ ARABIJI bi 150 članova kraljevske porodice moglo biti zaraženo virusom korona, saopštio je „Njujork tajms“ pozivajući se na svoje izvore. Ističe se da je jedan od prinčeva, koji je guverner Rijada, hospitalizovan.

Kralj Saudijske Arabije Salman ibn Abdel Aziz el Saud samoizolovao se na jednom od ostrva u Crvenom moru, nedaleko od grada Džede. Saudijski princ Muhamed bin Salman el Saud se takođe nalazi u samoizolaciji, kao i brojni ministri.

Pročitajte još:"Pacijent je preminuo jer niko nije imao VREMENA da dođe do njega, neke i NE POKUŠAVAMO da reanimiramo" Jeziva svedočenja sestara o situaciji u američkim bolnicama

Pripremljeno je 500 kreveta namenjenih kraljevskoj porodici u elitnoj bolnici.

Ranije je u Saudijskoj Arabiji uveden strogi karantin zbog virusa korona. Dozvoljen je samo odlazak u apoteke i prodavnice.

Pročitajte još:"Sa balkona sam gledala sahranu moja četiri brata koji su preminuli od korone, moje porodice više nema": Potresno svedočenje Paole kojoj je virus razorio dom

U kraljevstvu trenutno ima 2.795 potvrđenih slučajeva zaraženih virusom korona, a preminula je 41 osoba. Takođe se priča o mogućoj zabrani odlaska na hadžiluk ove godine zbog pretnje širenja epidemije.

(rs.sputniknews.com)