SENATOR Berni Sanders odustao je od predsedničke trke, što znači da će demokrata Džo Bajden biti rival aktuelnom predsedniku SAD Donaldu Trampu na izborima koji će biti održani u novembru.

- Kampanja je završena, ali borba nije - poručio je Sanders posle odluke da obustavlja predsedničku kampanju.

Pročitajte još: Berni Sanders odustao od trke za predsednika SAD, sad je jasno ko će se suprotstaviti Trampu

Tim povodom se oglasio i sam Tramp, u svom stilu, na Tviteru.

- Berni Sanders je odustao! Hvala ti na tome, Elizabet Voren. Da nije bilo nje, Berni bi dobio svaku državu na glasanju na Superutorku! Ovo se završilo baš kako su demokrate i htele, baš kao što se dogodilo sa pokvarenom Hilari. Bernijeve pristalice bi trebalo da priđu Republikanskoj partiji! - poručio je.


Podsetimo, Sanders se kandidovao za predsednika i 2016. godine, ali nije dobio demokratsku nominaciju jer ga je porazila rivalka Hilari Klinton. Mnogi su još tada isticali da su izbori za demokratsku nominaciju namešteni u korist Klintonove na šta je očigledno Tramp i danas aludirao.


Smatra se da će Sandersove pristalice biti prilično razočarane jer se on borio da svi građani SAD imaju besplatno zdravstveno osiguranje, što je goruća tema, pogotovo usred pandemije koronavirusa. Osim toga, većina Sandersovih glasača ne želi da glasa za Bajdena, jer predstavlja upravo onaj sistem koji oni žele da promene.