Hiljade lekara u Nemačkoj zaraženo korona virusom

Tanjug

subota, 04. 04. 2020. u 23:07

Хиљаде лекара у Немачкој заражено корона вирусом

AP Photo

Prema podacima Instituta Robert Koh, u Nemačkoj je zaraženo već 2.300 lekara i negovatelja, a taj broj mogao bi biti i veći
Prema podacima Instituta Robert Koh, u Nemačkoj je zaraženo već 2.300 lekara i negovatelja, a taj broj mogao bi biti i veći.


"Pretpostavlja se da nisu svi slučajevi registrovani", naveo je Institut u odgovoru na upit Zidojče cajtunga, televizija NDRi WDR.


Ovim podacima, kako se dodaje, obuhvaćeni su samo zaposleni u bolnicama, ne u lekarskim ordinacijama, laboratorijama, staračkim domovima i ambulantama.


Uprkos brojnim zahtevima za pristup informacijama od javnog značaja, novinari pomenutih medija nisu uspeli da utvrde tačan broj zaraženih medicinskih radnika jer lokalne vlasti ne vode takvu evidenciju.

Komentari (2)

citalac

05.04.2020. 01:15

Sto ne procitaju ovu vest novinari sa N1 kad stalno hvale "demokratske" zemlje zapada koji nasuprot nasoj vladi daju SVE informacije.

deda

05.04.2020. 07:55

To nije tacno da lokalne vlasti nevode evidenciju.Njihova televizija i novine prolaze kroz strogu censuru i daju samo sta im odgovara bolje receno lazu narod.