Pre samo nekoliko nedelja, supružnici Stuart i Adrian Baker bili su savršenog zdravlja i 51.godinu u braku. No, sredinom marta počelisu da se osećaju loše.


Stuart (74) i Adrian (72) živeli su u Bojnton Biču na Floridi i bili su u penziji. Pre otprilike tri nedelje, oboje su otišli lekaru jer se nisu osećali dobro, rekao je njihov sin Badi. Lekar ih je poslao kući. Nekoliko dana kasnije stanje je i dalje bilo nepromenjeno, pa im je lekar preporučio da odu u bolnicu. Iz bolnice su otpušteni isti dan i upućeni u karantin.


Nekoliko dana kasnije, 19. marta, rečeno im je da se vrate u bolnicu. Primljen je suprug, jer je imao visoku temperaturu i astmu. Supruga je poslata kući, jer nije imala ozbiljnije simptome


4. marta Stuartu je potvrđena zaraza korona virusom, a Badi i njegova sestra odlučili su, kao meru predostrožnosti, odvesti u bolnicu i njihovu majku. 45 minuta nakon pregleda, lekar im je rekao da je nivo kiseonika u krvi njihove majke vrlo niska.


Lekari su nakon nekoliko dana savetovali da se bračni par premesti u bolnicu. Stuart i Adrian stavljeni su u istu sobu i skinuti su s respiratora da bi im bilo ugodnije. U nedelju su umrli oboje, u razmaku od samo šest minuta, zbog komplikacija povezanih sa zarazom korona virusom.