NEMAČKA KANCELARKA Angela Merkel izašla je iz samoizolacije i vratila se svojim dužnostima nakon što su testovi na virus korona nekoliko puta bili negativni, saopštio je njen portparol.

Merkel je bila u samoizolaciji i radila od kuće nakon što ju je 20. marta vakcinisao lekar za koga se kasnije ispostavilo da je zaražen korona virusom, navodi Rojters.

Pročitajte još: Amerika je pred potpunom APOKALIPSOM: Nema čak ni sanduka, Pentagon kupuje 100.000 MRTVAČKIH KESA za tela žrtava virusa korona

Kako su tada preneli svetski mediji, odmah nakon konferencije na kojoj je saopštila odluku o uvođenju oštrijih mera zaštite u sklopu sprečavanja širenja zaraze virusom Kovid-19, Merkel je obaveštena da je u petak bila u kontaktu sa doktorom koji je kasnije testiran pozitivno na virus korona.

Pročitajte još: Garaža u Barseloni postala NAJVEĆA MRTVAČNICA u Evropi, a već planiraju da je prošire: Teško da je iko mogao da zamisli ovakav prizor u Španiji (FOTO)

Naime, taj doktor joj je tada dao vakcinu protiv pneumokoka.

- Kancelarka je odmah odlučila da se povuče u kućni karantin. Biće testirana redovno u predstojećim danima, a svoje državničke obaveze će u međuvremenu obavljati od kuće - rekao je tada njen portparol.