Stravično ubistvo potresa Italiju, evropsku državu najteže pogođenu epidemijom virusa korona. Doktorka Lorena Kvaranta (27) pronađena je zadavljena, a policiju je o smrti obavestio njen dečko, Antonio De Pace koji je navodno nazvao policiju i rekao: 'Ubio sam je jer me je zarazila virusom korona', prenose britanski mediji.

Pročitajte još: Nove mere u borbi protiv korone u Italiji: Produžene restriktivne mere i suspendovanje kolektivnih treninga sportistima


Kada je policija stigla u njihov stan pronašla je devojku mrtvu, a De Pace je sedeo na podu sa prerezanim venama na rukama.

Tužilaštvo otkriva da su medicinski tehničar De Pace i Kvaranta, prema preliminarnim testovima, bili negativni na virus korona i nazvali njegove tvrdnje 'glupostima', navodi italijanska novinska agencija Adnkronos.

Kvaranta i De Pace radili su zajedno u bolnici u Mesini na Siciliji gde su sa ostalim kolegama vodili svakodnevnu bitku sa epidemijom.

De Pacea su odmah odvezli u bolnicu, gde su mu njegove kolege spasle život. Nekoliko dana pre smrti Kvaranta je na Fejsbuku pisala o izazovima sa kojima se susreće kao medicinska radnica u Italiji.

- Sada više nego ikada moramo da pokažemo odgovornost i želju za životom. Morate iskazati poštovanje prema sebi, vašoj porodici i zemlji, napisala je.

De Pace je nedavno na Fejsbuku odao počast svojoj devojci napisavši kako je ponosan na nju i čestitao joj na sticanju lekarske diplome.

- Nastavi da slediš svoje snove, uvek živi život kakav si zamišljala. Bravo. Čestitke na briljantnoj diplomi - napisao je pre samo desetak dana Antonio.

Broj smrtnih slučajeva u Italiji narastao je za više od 700 u sredu, dok je jedan od visokih zvaničnika rekao da ljudi sve teže podnose socijalne restrikcije.

Agencija za civilnu zaštitu objavila je da je novih 727 smrtnih slučajeva povezano s Kovidom-19, a da je ukupan broj dosadašnjih smrtnih slučajeva skočio na 13.155, što je najveća brojka u svetu.

Ukupan broj zaraženih, uključujući i one koji su se oporavili ili umrli, iznosi 110.574, što je dnevni porast od 4,5 posto, dok je u utorak porast iznosio 4 posto.

(jutarnji.hr)