Lukašenko igra hokej i SAVETUJE VOTKU protiv virusa korona

Tanjug

nedelja, 29. 03. 2020. u 23:15

Лукашенко игра хокеј и САВЕТУЈЕ ВОТКУ против вируса корона

Foto EPA

Dok većina zemalja sveta uvodi oštre mere u borbi protiv korona virusa, u Belorusiji je ljudima umesto toga savetovano da piju votku i idu u saune
Dok većina zemalja sveta uvodi oštre mere u borbi protiv korona virusa, u Belorusiji je ljudima umesto toga savetovano da piju votku i idu u saune, piše Skaj njuz.

U tekstu se ističe da ta zemlja, a pogotovo njen predsednik Aleksandar Lukašenko odbacuju zabrinutost zbog epidemije, a da se fudbalske utakmice nastavljaju kao i u normalnoj situaciji.

U Belorusiji se ne planira otkazivanje fudbalskog prvenstva, a na snazi je nekoliko mera socijalnog distanciranja, dok se gledaocima na pojedinim stadionima meri temperatura pre nego što im se odobri ulazak.

Mali broj navijača se odlučio da nosi maske.

Skaj njuz navodi da je Lukašenko i sam pokazao da je ljubitelj sporta, pa je u subotu učestvovao na hokejaškoj utakmici, tvrdeći da je "sport najbolji lek protiv virusa".

"Bolje je umreti stojeći na nogama, nego umreti na kolenima", rekao je Lukašenko.

Upitan da li bi išta moglo da ga spreči da igra hokej, reko je: Moguće je, ali zašto? Ne rezumem. Ovde nema virusa".

Lukašenko je upitao novinara da li vidi viruse kako lete naokolo.

"Ni ja ih ne vidim. Ovo je firžider", objasnio je beloruski predsednik.

U Belorusiji, koja ima 9,5 miliona stanovnika, do sada su potvrđena 94 slučaja korona virusa.

Lukašenko, koji je na vlasti od 1994. godine, umanjuje potrebu za socijalno distanciranje u jednoj od retkih zemalja koje su preduzele malo mera za suzbijanje virusa.

Proteklih nedelja on je sugerisao da bi građani Belorusije trebalo da piju 50 mililitara votke dnevno kao preventivu od virusa, ali ne na poslu, što je savet koji je u potpunoj suprotnosti sa preporukama Svetske zdravstvene organizacije, ukazuje Skaj njuz.

Pročitajte još: Zašto se u Belorusiji i dalje igra fudbal?

On tvrdi i da su redovne posete sauni, rad na otovrenom i doručak na vreme najbolji način da se ostane zdrav.

Striktne mere koje su uvele druge zemlje, među kojima i susedna Rusija, nazvao je "nekontrolisanim i psihotičnim".

Komentari (6)

Мики Србенда

30.03.2020. 00:04

У потпуности се слажем са овом препоруком председника Белорусије Лукашенка,јер се стварно до сада показало да овај вирус није оно нешто због чега би требало да страхујемо

aloooo

30.03.2020. 01:25

Jedan od retko razumnih državnika...Belorusija iz ove krize izlazi kao ekonomski pobednik. Ne treba zaboraviti da MMF nema nijedan adut kojim bi ucenio Belorusiju da sprovode sulude i histerične mere. U isto vreme Ukrajinu su ucenili da im neće odobriti kredite kojim će ublažiti udar na ekonomiju usled ove "pandemije", ukoliko ne proguraju zakon o uništavanju domaćih banaka i prekid na moratorijum o prodaji zemlje strancima.

буки

30.03.2020. 03:35

Лукашенко решио да растерети пензиони фонд.