U Britaniji se očekuje eksplozija zaraženih koronom: Otvara se privremena poljska bolnica s 4.000 kreveta, spremaju se i mrtvačnice

Novosti Online

26. 03. 2020. u 18:25

У Британији се очекује експлозија заражених короном: Отвара се привремена пољска болница с 4.000 кревета, спремају се и мртвачнице

Foto EPA

Londonske državne bolnice suočene su sa "stalnim cunamijem" ozbiljno obolelih od novog korona virusa, rekao je jedan zdravstveni zvaničnik Kris Hopson
Londonske državne bolnice suočene su sa "stalnim cunamijem" ozbiljno obolelih od novog korona virusa, rekao je jedan zdravstveni zvaničnik Kris Hopson.

On je dodao da se bolnice istovremeno nose sa velikim brojem zaraženog medicinskog osoblja.

Pošto su znatno povećale kapacitet prijema u intenzivnoj nezi poslednjih nedelja, bolnice u Londonu treba da se suoče sa "eksplozijom" broja teško obolelih pacijenata, sa svojevrsnim "stalnim cunamijem", rekao je Kris Hopson.

Medicinskog osoblja zaraženog korona virusom negde je 30 i 40 odsto, a na nekim mestima čak i 50 odsto, rekao je Hopson i dodao da se govori o stopama bolovanja među lekarima "bez presedana".

Po bilansu od srede, u Velikoj Britaniji je umrlo 463 osobe od novog korona virusa a 9.529 ljudi je zaraženo.

Naučnik Nil Ferguson, koji savetuje Vladu o postupanju tokom pandemije, rekao je za BBC da se nadaju da će možda za tri nedelje mere početi da "ravnaju krivulju" broja zaraženih, koja zasad i dalje naglo raste.

Vlada je poručila 10.000 respiratora od firme Dajson, koja proizvodi usisivače.

Foto EPA

Da bi pomoglo zdravstvu, prijavilo se 560.000 građana - dobrovoljaca.
Improvizovana bolnica sa 4.000 kreveta i dve mrtvačnice

Zbog pogoršanja situacije, vlada je naložila opštu izolaciju i objavila da se iduće nedelje otvara privremena poljska bolnica s 4.000 kreveta u konferencijskom centru u Londonu.U toku su radovi da se "Eksel centar" pretvori u improvizovanu bolnicu.

Foto EPA


Jedan od radnika objavio je snimak na kome se vidi kilometar dug hodnik.

"Nisam ozbiljno shvatao ovaj virus dok nisam video veličinu ovog prostora", rekao je on i apelovao na sugrađane da, ukoliko ne shvataju ozbiljno koron avirus, to počnu da rade, jer se Britanci očigledno spremaju za visoku stopu smrtnosti.

Planirano je da u okviru kompleksa budu i dve mrtvačnice.

Po medijima, čak desetine takvih privremenih objekata bi mogle da budu postavljene širom Velike Britanije. Cilj je da se izbegne "italijanski scenario" sa ophrvanim bolnicama, što se odražava u rastu broja umrlih.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (4)

Perap

26.03.2020. 18:37

Nisu očekivali da će im se virus, koji su napravili za kinesko tržište, tako brzo vratiti.

Miso.Pec

26.03.2020. 20:54

A štaje sa BBC još se nisu ugasili,gdesu njihove laži sad koje su večito izmišljali protiv Srpskog naroda.