FBI poziva Ruse na saradnju: Objavili reklamu na ruskom sa fotografijom sovjetskog glumca Visockog

NovostiOnline

petak, 06. 03. 2020. u 09:46

ФБИ позива Русе на сарадњу: Објавили рекламу на руском са фотографијом совјетског глумца Висоцког

Foto Depositphotos

Američki Federalni istražni biro (FBI) objavio je na Fejsbuku reklamu na ruskom jeziku sa pozivom na saradnju uz propratnu fotografiju sovjetskog glumca i pevača Vladimira Visockog
Američki Federalni istražni biro (FBI) objavio je na Fejsbuku reklamu na ruskom jeziku sa pozivom na saradnju uz propratnu fotografiju sovjetskog glumca i pevača Vladimira Visockog.

Kao ilustracija je korišćen kadar iz filma „Mesto sastanka se ne sme promeniti“, u kome je Visocki igrao ulogu kapetana moskovskog Kriminalističkog odeljenja Gleba Žeglova.

„Mesto sastanka se ne sme promeniti. Imamo o čemu da porazgovaramo. I mi volimo Visockog“, napisano je ispod fotografije na ruskom, pored logotipa i skrađenice FBI.

Klik na reklamu vodi na stranicu lokalnog odeljenja FBI, gde se na ruskom i engleskom jeziku pozivaju građani da podele informacije, neophodne za osiguravanje državne bezbednosti SAD.

„Ako raspolažete informacijama, koje bi mogle doprineti da FBI ispuni zadatak koji mu je dodeljen, molimo vas da se obratite našem regionalnom odeljenju. Možete nam preneti informacije u poverljivoj atmsoferi, u potpunoj tajnosti“, navodi se u objavi.

FBI redovno objavljuje reklame na ruskom jeziku s apelom na saradnju, ali ranije nisu koristili u reklamama ličnosti koje su popularne među imigrantima iz SSSR-a kao što je Visocki, jedan od najznačajnijih ruskih umetnika 20. veka.
rs.sputniknews.com