Harirči je povremeno kašljao i činilo se da se znoji tokom jučerašnje konferencije za štampu u Teheranu sa portparolom vlade Alijem Rabieijem, javlja AlDžazira.

Zamenik ministra je priznao da je zaražen u video prilogu emitovanom na državnoj televiziji.

Pročitajte još: NOVA ŽRTVA korona virusa: Preminuo četvrti putnik sa kruzera usidrenog u Japanu

"I ja sam zaražen koronavirusom", rekao je Harirči u videu koji je očigledno snimio sam. "Imam temperaturu od prošle noći i moj preliminarni test je bio pozitivan oko ponoći", rekao je.

"Od tada sam se izolovao. Pre nekoliko minuta, rečeno mi je da je moj finalni test pozitivan, a sada počinjem sa lekovima."

Iranski poslanik u Teheranu takođe je bio pozitivan na testu.

"Moj test na koronu je pozitivan ... Nemam puno nade da ću nastaviti život na ovom svetu", napisao je Mahmud Sadegi na Tviteru.

U istoj poruci, Sadegi je pozvao šefa iranskog pravosuđa da pusti političke zatvorenike na slobodu i spreči da se zaraze i da im omogući da provedu epidemiju sa svojim porodicama.

Iran je danas potvrdio još tri smrtna slučaja i 34 nove infekcije, što je ukupan broj umrlih u zemlji dovelo na 15, a infekcija na 95.

Tu zemlju je pogodio najsmrtonosniji napad koronavirusa izvan Kine.

Prema ministarstvu zdravlja, većina smrtnih slučajeva i infekcija van Koma nalaze se među ljudima koji su nedavno posetili taj sveti grad.