Nemački doktor i serijski silovatelj, koji je smrtonosnom injekcijom ubio svoju pastorku pre 38 godina, pušten je iz zatvora u Parizu zbog medicinskih razloga, prenosi Dejli mejl.

Dieter Krombač (84) jutros je u ambulantnim kolima izašao iz zatvora u Parizu nakon što je odslužio devet od 15 godina kazne zbog ubistva Kalinke Bamberski.

Ovim se podvlači crta ispod jednog od najdramatičnijih slučajeva u novijem vremenu, tokom kojeg je i biološki otac žrtve kidnapovao Krombača i dovukao ga u Francusku nakon što je Nemačka odbila da ga preda na suđenje.

Prošlog oktobra komitet za uslovnu slobodu odredio je da njegova kazna treba biti suspendovana iz medicinskih razloga, što je rezultiralo da je doktor odveden iz zatvora u blizini Pariza u petak ujutro.

Nemačka istraga je 1987. godine zaključila da nema dovoljno dokaza da se doktor Krombač optuži za ubistvo Kalinke, koja je pronađena mrtva u svom krevetu 1982. godine za vreme letnjeg raspusta.

Međutim, doktorov ugled narušen je 1997. godine kada je proglašen krivim za drogiranje i silovanje 16-godišnjeg pacijenta, zbog čega je biološki otac Kalinke započeo kampanju da se on uhapsi.

Frustiran jer je Nemačka odbila da ga preda, Andre Bamberski je angažovao tim kidnapera koji su oteli doktora iz njegovog doma u Bavariji, ugurali ga u crnu limuzinu i dovezli ga u Francusku.

Nakon što je vezani doktor bačen ispred zgrade suda, suđeno mu je i on je osuđen 2011. godine.

Doktor silovatelj, koji je bio u vezi sa majkom devojčice Danijel Gonin, ubrizgao je devojčici prekomerenu dozu supstance.

Nakon što je doktor osuđen za ubistvo devojčice, 2014. godine njen otac je osuđen zbog kidnapovanja. Izrečena mu je uslovna zatvorska kazna od godinu dana.

Drama oca Andrea Bamberskog i njegova borba za pravdu 2016. godine pretočena je u film pod naslovom "Kalinka".(Telegraf.rs)