Otac im prskao suzavac u oči jer nisu lepo očistile stan i godinama ih seksualno napastvovao: Tri sestre su ga brutalno ubile na spavanju (VIDEO)

Novosti online

01. 02. 2020. u 17:27

Отац им прскао сузавац у очи јер нису лепо очистиле стан и годинама их сексуално напаствовао: Три сестре су га брутално убиле на спавању (ВИДЕО)

Mihail Hačaturjan ćerkama

Ruskim sestrama Hačaturjan, koje su optužene za ubistvo oca, mogli bi uskoro promeniti optužnicu na ‘nužnu samoodbranu’
Ruskim sestrama Hačaturjan, koje su optužene za ubistvo oca, mogli bi uskoro promeniti optužnicu na ‘nužnu samoodbranu’, rekao je njihov advokat Aleksej Paršin, što bi moglo dovesti i do kraja krivičnog progona.

Uveče 27. jula 2018. godine, Mihail Hačaturjan u svoju sobu je, jednu po jednu, pozvao Krestinu, Angelinu i Mariju. Izgrdio ih je jer nisu pravilno očistile stan, a onda ih po očima poprskao suzavcem.

Iste večeri, nakon što je zaspao, tinejdžerke su ušle u njegovu sobu i napale ga nožem, čekićem i suzavcem. Obdukcija je pokazala da su mu zadale smrtonosne povrede glave, prsa i vrata.

Imao je ukupno 30 ubodnih rana.

Tri sestre su odmah nazvale policiju, koja ih je uhapsila na licu mesta, a istraga je ubrzo pokazala da ih je otac poslednje tri godine mučio, držao u zatočeništvu i seksualno napastvovao.

Više od 350.000 ljudi potpisalo je peticiju, kojom su Rusi tražili pravdu za sestre, a to je dovelo i do novog zakona u borbi protiv nasilja u porodici, koji bi trebao stupiti na snagu ove godine.

Mihail Hačaturjan


Aktivisti su tvrdili kako su sestre žrtve, a ne zločinci, jer nisu imale kako potražiti pomoć i zaštitu od oca. Devojke su imale 17, 18 i 19 godina u trenutku ubistva i pretilo im je 20 godina zatvora.

Ali, problem je da u Rusiji ne postoje zakoni koji štite žrtve porodičnog nasilja. Naime, prema zakonskim izmenama iz 2017. godine, prestupniku koji prvi put povredi člana porodice, ali ne dovoljno teško da ga ‘smesti’ u bolnicu, bit će izrečena samo novčana kazna ili pritvor od dve sedmice.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (4)

Рашо

03.02.2020. 16:39

Хачатуријан је Грузијац. Можда он и његове кћери живе у Русији, можда имају и руско држављанство али нису Руси него Грузијци!