Veliki broj spasilaca i dalje se utrkuje s vremenom kako bi pronašli preživele ispod ruševina, nakon što je juče istok Turske pogodio snažan zemljotres jačine 6,8 stepeni po Rihteru.

Tom prilikom 22 osobe su poginule, a više od hiljadu ih je povređeno.

Neverovatno, ali među pronađenima je i trudnica koja je spašena 12 sati nakon potresa, objavili su mediji. Istovremeno, AFP navodi da su pojedini građani spašeni i nakon 17 sati što su bili zatrpani ispod ruševina.

Ministar unutrašnjih poslova Sulejman Sojlu rekao je da je 39 ljudi živo spašeno iz srušenih zgrada u provinciji Elazig, a još 22 osobe za koje se procenjuje da su zarobljene ispod ruševina.

Inače, oko dve hiljade spasilaca uključilo se u potragu i poslani su u pogođenu regiju, dok je država osigurala hiljade kreveta, pokrivača i šatora, saopštilo je tursko predsedništvo.

Mnogi građani ostali su bez svojih domova i noć su dočekali pod otvorenim nebom, a neretki su morali paliti vatru na otvorenom kako bi se ugrejali.

Epicentar zemljotresa koji je pratilo još 390 potresa maje jačine, zabeležen je na dubini od deset kilometara u provinciji Elazig, oko 550 kilometara istočno od prestonice Ankare, saopćio je Evromediteranski seizmološki centar.