Član terorističke organizacije Islamska država Abu Abdul Bari uhapšen je u Mosulu i ništa ne bi bilo posebno zanimljivo da on ne spada u verovatno najteže teroriste sveta pošto je težak više od 250 kilograma.

Pročitajte još: Islamska država preuzela odgovornost za eksploziju u džamiji

Abu Abdul Bari poznat i kao Šifa al-Nima je toliko težak da su iračke specijalne snage sigurnosti u pritvor morale da ga prevedu u tovarnom prostoru pik-apa.

Kako navode irački mediji, on je istaknuti član IS koji je u na vrhunca moći terorističke organizacije propovedao likvidiranje obrazovanih ljudi i islamskih naučnika koji se nisu slagali sa filozofijom IS.

On je takođe optužen za bombaški napad na jednu džamiju.

- Oduševljen sam što je u Mosulu uhapšen „Džaba Hat” Islamske države. Odgovoran je za ubistva muškaraca, žena i dece. Ta je životinja silovala i ubijala - napisao je na Tviteru Britanac koji se borio protiv ISIS-a u Siriji, navodi Dejli Mejl.

Mnogi se na druđtvenim mrežama pitaju kako je moguće da je uopšte uspeo da se krije toliko dugo nakon pada paradržave koja je sejala smrt, a bilo je predloga da on bnude pogubljen, s obzirom da je u Iraku još na snazi smrtna kazna.