Policijska racija: Vođa kulta držao 50 žena i dece u ropskim uslovima

Tanjug

ponedeljak, 13. 01. 2020. u 16:33

Полицијска рација: Вођа култа држао 50 жена и деце у ропским условима

Foto Tanjug / AP

Izraelska policija saopštila je da je upala u prostorije grupe nalik kultu, u kojima je desetine žena i dece držano i zlostavljano u "ropskim uslovima", u pravoslavnom kraju Jerusalima
Izraelska policija saopštila je danas da je upala u prostorije grupe nalik kultu, u kojima je desetine žena i dece držano i zlostavljano u "ropskim uslovima", u pravoslavnom kraju Jerusalima.

Policija je saopštila da je 60-ogodišnji muškarac uhapšen zbog sumnje da je rukovodio grupom da je počnio teška krivična dela nad osobama koje su bile pod njegovim uticajem, prenosi AP.

On i osam žena, njegovih saučesnica, osumnjičeni su da su izolovali oko 50 žena u kompleksu, kao i decu starosti od godinu dana do pet godina, sprečavajući ih da imaju kontakt s porodicama i spoljnim svetom.

Glavni osumnjičeni, koji nije imenovan, osumnjičen je i za kralju novca i primenu različitih oblika kazne.

Tokom tajne policijske istrage otkriveni su detalji o slučaju od žena, koje su pobegle iz grupe koju vlasti opisuju kao "kult".

Policijska racija izvršena je u koordinaciji sa Izraelskim centrom za žrtve kultova.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Гојко

13.01.2020. 19:37

8 izraelskih lovaca F-16 potopljeno u metalnim kaponirima, do pola svoje visine,od jakih kisa na aerodromu u pustinji Negev. Izraelci kazu da ce uskoro da saniraju stetu.