Džonson želi bolje odnose sa Rusijom

Tanjug

subota, 21. 12. 2019. u 20:15

Џонсон жели боље односе са Русијом

AP Photo/Stefan Rousseau

Britanski premijer Boris Džonson kaže da se nada da će njegova zemlja imati bolje odnose sa Rusijom
Britanski premijer Boris Džonson kaže da se nada da će njegova zemlja imati bolje odnose sa Rusijom.

"Ja sam poput mnogih ljudi u zapadnoj Evropi, koji se uvek nadaju da možemo da imamo bolje odnose sa Rusijom. Uvek se nadamo", rekao je Džonson u intervjuu za estonsku radio-televiziju ERR njuz.

On je dodao da London želi bolje trgovinske odnose sa Moskvom, ali je ukazao na "užasne probleme" između dve zemlje, prenosi TASS.

PROČITAJTE JOŠ -  Džonson posle trijumfa poslao jasnu poruku: Nema ako, nema ali, Bregzit do 31. januara

U tom kontekstu, podsetio je na incident u Solsberiju, kada su otrovani Sergej i Julija Skripalj i ocenio da se "užašne poteškoće pojavljuju u našim odnosima sa Rusijom".

Džonson se u Talinu sastao sa premijerom Estonije Jirijom Ratasoom, a obišao je i britanske vojnike u vojnoj bazi Tapa kod Talina.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

Prellee

21.12.2019. 20:38

Želi dobre odnose sa Rusijom! Pa oni su ih konstantno kvarili, a sad mjenjaju pravac. Vrijeme je i bilo da shvate pogrešnu politiku i politiku huškanja drugih na Rusiju, politiku sankcija i razni drugih podmetanja. Ispade samo su US, odnosno "demokrate" u Americi su za sankcije prema Rusiji. US želi da prođe kao Napoleon, kao Hitler, žele jednostavno njihvovo iskustvo...Pa vjerovatno će i biti tako! Onaj iza Karpata ih čeka spreman sa "dobrodošlicom."

Белгород Ц.З.

21.12.2019. 22:24

Прееллее нис скапиро изјаву. то што он каже да они увек желе боље односе са Русијом.то значи да они замерају Русији за уздизање,за курчење,и да желе да ови попусте и да постану њихови робови,да би енглези онда рекли да имају ок односе. хоћемо енглезе на коленима,а да причамо о добрим односима