Ivan je kidnapovao radnicu zlatare, uz njenu pomoć odneo zlato vredno 300.000 evra,od tada mu se gubi svaki trag, ali ga je odala sitnica: Pripadnik Pink Pantera osuđen u Francuskoj

Novosti online

nedelja, 15. 12. 2019. u 18:09

Иван је киднаповао радницу златаре, уз њену помоћ однео злато вредно 300.000 евра,од тада му се губи сваки траг, али га је одала ситница: Припадник Пинк Пантера осуђен у Француској

Depositphotos

Srpski državljanin Ivan R. (34) osuđen je u četvrtak u Francuskoj zbog pljačke zlatare u martu 2015
Srpski državljanin Ivan R. (34) osuđen je u četvrtak u Francuskoj zbog pljačke zlatare u martu 2015.

Sud je utvrdio da je Ivan sa trojicom saučesnika ukrao 300.000 evra. Takođe, Ivan R. se sumnjiči da je kao član srpske organizovane ekipe pod različitim identitetima opljačkao više zlatara. Suđeno mu je u odsustvu, a za njim traga i Interpol.

Kako prenose francuski mediji, Ivan je u četvrtak osuđen u odsustvu zbog pljačke na 10 godina robije. Sud je utvrdio da je on zajedno sa svoja tri saučesnika 25. marta oteo radnicu zlatare pa su je pod pretnjom oružjem naterali da je otključa.

- Ekipa je rano ujutro presrela menadžerku radnje "Grand" u Lilu. Strpali su je u kombi u kojem su joj pretili. Držali su je na nišanu i onda tačno u osam sati ujutro s njom su otvorili radnju.

Iz lokala su pokupili zlatan nakit u vrednosti od 300.000 evra. Oni su zatim menadžerku vezali, pa pobegli. Šeficu su pronašli radnici, a potom je obaveštena policija. Tokom uviđaja policajci su uspeli da pronađu kombi u kojem je držana menadžerka prodavnice - pišu francuski mediji.

Pregledom kombija policajci su naišli na trag znoja. Analizom DNK-a utvrđeno je da se radio o njihovom starom znancu - Ivanu koji je već robijao.

On je 2008. osuđen na četiri godine zatvora zbog pljačke pariskog trgovaca dijamantima. Posle te pljačke, on je pronađen, ali ne i ukradeni dijamanti.

Inače, Ivan R. prema navodima francuske policije, pripada organizovanoj bandi pljačkaša za koje se sumnja da su ogranak grupe "Pink Panter". On se sumnjiči da je sa lažnim identitetom poharao mnoge zlatare širom Evrope, a plen su mu bili nakit i skupoceni satovi, pišu francuski mediji.