Broj poginulih u porastu na Novom Zelandu: Stradalo osmoro, 24 teško povređeno, 16 se vodi kao nestalo

Tanjug

12. 12. 2019. u 16:21

Број погинулих у порасту на Новом Зеланду: Страдало осморо, 24 тешко повређено, 16 се води као нестало

Foto Tanjug / AP Michael Schade

Broj poginulih od posledica erupcije vulkana na ostrvu Belom ostrvu (Vakatane) u blizini Novog Zelanda porastao je na osam, a prema procenama medicinskog osoblja, broj žrtva će i dalje rasti

Broj poginulih od posledica erupcije vulkana na ostrvu Belom ostrvu (Vakatane) u blizini Novog Zelanda porastao je na osam, a prema procenama medicinskog osoblja, broj žrtva će i dalje rasti.

Kako prenosi AP, 16 osoba se vode kao nestale, a više od 24 pacijenata se nalazi na intenzivnoj nezi s veoma teškim opekotinama.

Stručnjaci procenjuje da je mogućnost još jedne erupcije između 50 i 60 odsto.

PROČITAJTE JOŠ -  Vulkan eksplodirao dok su ga posetioci obilazili, broje se mrtvi: Fotografija ljudi iz kratera minut pre strahovite erupcije (FOTO/VIDEO)

Za sada se ne primećuju znaci života na ostrvu koje lokalno stanoviništvo naziva Vakatane, a žitelji Novog Zelanda - Belo ostrvo. Ostrvo je bila popularna turistička destinacija i tog dana kada je došlo do erupcije na njemu je bilo 47 turista, među kojima najviše Australijanaca.

Iz bolnice u kojoj su smešteni teško opečeni pacijenti, poruceno je 1,2 miliona kvadratnih centimetara kože koja je uzeta od 60 davalaca.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije