Jubilej korporacije MiG: Avioni i borbeni dronovi na istom zadatku (VIDEO)

NovostiOnline

08. 12. 2019. u 13:45

Јубилеј корпорације МиГ: Авиони и борбени дронови на истом задатку (ВИДЕО)

Foto N. Fifić

Korporacija MiG konstruiše brze borbene dronove koji mogu da rade u istom informacionom sistemu sa lovcima MiG-35 i drugim avionima

Korporacija MiG konstruiše brze borbene dronove koji mogu da rade u istom informacionom sistemu sa lovcima MiG-35 i drugim avionima, saopštila je novinarima pres-služba te kompanije.

„Korporacija MiG radi na izgradnji avijacionih kompleksa na bazi brzih bespilotnih letelica. Kako se pretpostavlja, oni će imati visoki borbeni potencijal i moći da se koriste u okviru jedinstvenog sistema sa avionima MiG-35 i drugim avijacionim kompleksima“, navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje, najvažniji proizvod kompanije — avion MiG-35 — danas se proizvodi za Ministarstvo odbrane Rusije u okviru ugovora koji je zaključen na forumu „Armija 2018“.

„Nekoliko aviona MiG-35 se već koristi u vojsci. Korporacija vrši modernizaciju multifunkcionalnih lovaca-presretača MiG-31 koje sada koriste Vazdušno-kosmičke snage Rusije. Ti avioni nemaju pandane u svetu“, zaključuje se u saopštenju.

Korporacija MiG danas obeležava 80. godišnjicu svog postojanja.


rs.sputniknews.comPratite nas i putem iOS i android aplikacije