SEVERNA Koreja ponovila je verbalne napade na američkog predsednika Donalda Trampa, pošto je pretio vojnom akcijom. Lider iz Pjongjanga Kim Džong Un naveo je da će smatrati Trampa "senilnim starcem", ako nastavi da koristi provokativni jezik.

Pročitajte još: Tramp: Kim rekao da će probe raketa prestati posle vežbi

Prva zamenica severnokorejskog ministra spoljnih poslova Čoe Son Hui poručila je to preko državnih medija, a nakon što je Tramp severnokorejskog lidera Kim Džong Una nazvao "roket men" (raketaš) i zapretio vojnom akcijom,

- Ako se ponovo upotrebe jezik i izrazi koji podstiču atmosferu konfrontacije, to se mora dijagnostikovati kao povratak senilnog starca - rekla je Čoe.

Ona je istakla da su Trampove primedbe "podstakle talase mržnje Severne Koreje prema SAD", jer su pokazale "nepristojnost prema dostojanstvu vrhovnog vođe". Pjongjang će odgovoriti na svoj oštar način ukoliko Tramp ponovo upotrebi slične fraze i pokaže svoju nameru da provocira Severnu Koreju.

Severna Koreja je još 2017. godine nazvala Trampa senilnim, prenosi Bi-Bi-Si i ističe da je ovo prvi put za više od godinu da je Pjongjang otvoreno kritikovao Trampa. Tramp i Kim sreli su se poslednji put u junu, u demilitarizovanoj zoni između dve Koreje. Pjongjang je i posle toga nastavio sa testiranjem balističkih raketa, poslednji put prošle nedelje.