Užasni detalji smrti dečaka(2): Dugo se gušio, snažno se borio da izađe napolje, roditelji ga nisu čuli, a sve se dešavalo u fioci kauča

Novosti online

04. 12. 2019. u 17:40

Ужасни детаљи смрти дечака(2): Дуго се гушио, снажно се борио да изађе напоље, родитељи га нису чули, а све се дешавало у фиоци кауча

Depositphotos

Smrt dvogodišnjeg dečaka iz Grčke, koji se ugušio u svom domu kada se uvukao u fioku kauča dok su roditelji spavali, bila je mučna i bolna
Smrt dvogodišnjeg dečaka iz Grčke, koji se ugušio u svom domu kada se uvukao u fioku kauča dok su roditelji spavali, bila je mučna i bolna, pokazala je obdukcija tela mališana.

Dečak se ugušio u fioci usled nedostatka vazduha, a rezultati obdukcije pokazuju da se mališan snažno borio da izađe.

Njemu su pronađene brojne povrede na čelu koje ukazuju da je dete uporno udaralo glavicom i rukama guralo gornji deo kauča koji ga je preklopio. Nažalost, sam nije uspeo da podigne kauč, a kako ga niko nije čuo, dečak se najverovatnije posle desetak minuta ugušio usled nedostatka vazduha.

Stravična nesreća dogodila se u noći između nedelje i ponedeljka u porodičnoj kući u predgrađu Atine.

Mališan je iskoristio trenutak dok su roditelji čvrsto spavali, iskrao se iz spavaće sobe i prišao kauču koji je stajao otvoren. Veruje se da je hteo da se igra žmurke, pa je krenuo da ulazi u fioku. Slučajno je povukao kanap i gornji deo kauča ga je preklopio.

- Dete je postepeno ostajalo bez vazduha. Gušio se sigurno nekoliko minuta, ako ne i duže. Povrede na glavi ukazuju da je pokušavao da se izvuče - rekli su lekari za lokalne medije.

Dečakovo beživotno telo je u zoru pronašla majka.

- U nedelju smo iz te fioke vadili zimsku odeću i unutra pakovali letnju. Dok smo suprug i ja sređivali, on se neprestano igrao oko nas i više puta je ulazio i izlazio iz fioke kako bi se sakrio od nas, to mu je bilo zanimljivo. Uveče smo krenuli ranije na spavanje, oko 19 časova jer imamo i bebu, pa smo bili preumorni. Namerno smo ostavili malo podignut kauč kako bi se fioka luftirala... - objasnila je majka za grčke medije šta je prethodilo tragediji.

Majka kaže da ni ona ni suprug nisu čuli kada je dečačić ustao.

Kaže da je sin zaspao u njenom zagrljaju oko 19.30, a potom je i ona pala u san. Da deteta nema shvatila je tek u 5 ujutru, kada je ustala da nahrani bebu. Kada je videla da ga nema u krevetu, krenula je mahnito da ga traži po kući. Ubrzo ga je pronašla u kauču, ali mališan nije davao znake života.

Roditelji su odmah odjurili u bolnicu, ali za dečaka nije bilo spasa, lekari su samo mogli da konstatuju smrt.

Policija je odmah privela roditelja, ali su nakon davanja iskaza i otac i majka pušteni na slobodu.

Tragedija je okarakterisana kao nesrećan slučaj.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije