Dok lideri NATO ističu značaj jedinstva dok se okupljaju na samitu kod Londona, kamere su izgleda zabeležile kako nekoliko njih tračari o američkom predsedniku Donaldu Trampu, iako ga izričito ne pominju, piše AP.


Kako navodi, na snimku sa sinoćnjeg prijema u Bakingemskoj palati, vidi se da ćaskaju kanadski premijer Džastin Trudo, francuski predsednik Emanuel Makron, britanski premijer Boris Džonson, holandski premijer Mark Rute i britanska princeza Ana, ćerka kraljice Elizabete Druge.


"Zato kasniš?", upitao je Džonson Makrona, a potom se čuje kako je Trudo rekao "kasni jer mu je trebalo 40 minuta da završi konferenciju za novinare".

PROČITAJTE JOŠ: Nastavlja se sukob EU i SAD oko NATO: Makron ostaje pri stavu o "moždanoj smrti" Alijanse; Merkel optimista pred samit


To, kako navodi AP, izgleda da se odnosi na Trampovu dugu sesiju pitanja i odgovora sa novinarima, ranije tog dana, koja nije bila zakazana.


Trudo je navodno rekao i:


"Upravo ste gledali kako ispadaju vilice njegovom timu".


Snimak, koji je zabeležila kamera kod bazena, objavila je kanadska televizija SI-Bi-Si i on je pogledan više od četiri miliona puta.