Počelo suđenje Masku jer je spasioca nazvao pedofilom

Tanjug

03. 12. 2019. u 23:33

Почело суђење Маску јер је спасиоца назвао педофилом

Foto Tanjug / AP Jae C.Hong

Vlasniku kompanije Tesla danas je počelo suđenje zbog vređanja britanskog ronioca, koga je, tokom akcije spasavanja dečaka iz pećine na Tajlandu, nazvao pedofilom
Vlasniku kompanije Tesla danas je počelo suđenje zbog vređanja britanskog ronioca, koga je, tokom akcije spasavanja dečaka iz pećine na Tajlandu, nazvao pedofilom.

Vernon Unsvort, koji je imao ključnu ulogu u spašavanju 12 dečaka i njihovog fudbalskog trenera iz pećine u julu 2018., rekao je da ga je Mask na Tviteru proglasio pedofilom.

Mask nije obrišao taj post, niti je pružio dokaze za tu tvrdnju, a protiv njega je podneta tužba za klevetu, prenosi BBC.

Advokati Unsvorta Maskove tvrdnje su opisali kao "grozne i lažne" i zahtevaju kaznu i nadoknadu štete.

Mask je Unsvorta nazvao pedofilom jer je ronilac kritikovao odluku Maska da pošalje namensku mini podmornicu u pećinu radi spasavanja dece i nazvao je marketingom i poručio Masku da je "zabode tamo gde boli", na šta je Mask odgovorio "izvini pedofilu, stvarno si to tražio".

Tek kada su Tesline deonice na berzi pale za 4 odsto, Mask je uputio izvinjenje na Tviteru.

"Njegovi potezi protiv mene ne opravdavaju moje poteze prema njemu", napisao je Mask i dodao da je taj Tvit napisao u besu nakon što je Unsvort izneo neistine o njemu.

Suđenje bi trebalo da traje pet dana, a očekuje se da će i Mask svedočiti u svoju obranu. Već se izvinio zbog svog tvita.

Maskov profil na Tviteru prati 29,8 miliona ljudi i predstavlja najveći publicitet njegovoj kompaniji električnih automobila sa sedištem u Palo Altu u Kaliforniji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije