Rusija se naoružava: Putin naredio dupliranje broja brodova naoružanih raketama „Kalibar“ (VIDEO)

NovostiOnline

03. 12. 2019. u 18:00

Русија се наоружава: Путин наредио дуплирање броја бродова наоружаних ракетама „Калибар“ (ВИДЕО)

Foto: printskrin YouTube

Rusija će udvostručiti broj brodova koji će biti naoružani raketama „Kalibar“, rekao je predsednik Rusije Vladimir Putin
Rusija će udvostručiti broj brodova koji će biti naoružani raketama „Kalibar“, rekao je predsednik Rusije Vladimir Putin.

„Kada je reč o strateškim nenuklearnim snagama Vojno-pomorske flote, njihovu osnovu čine brodovi-nosači visokopreciznog oružja, odnosno raketa dugog dometa „Kalibar“. Te rakete su u stanju da pogode metu na udaljenosti do 1,5 hiljada kilometara“, istakao je Putin na sastanku u Sočiju.

On je dodao da će realizacija Državnog programa za naoružanje omogućiti da se do 2023. godine udvostruči broj brodova koji su naoružani raketama tog tipa.

Savremene ruske brodove opremaju i vertikalnim lanserom UKSK 3S14. Sistem je predviđen za lansiranje nekoliko vrsta raketa „Kalibar“, kao i za „Oniks“, „Bramos“ i „Cirkon“.

Ruski lider je dodao da će vojno-pomorska flota 2019. godine dobiti više od 480 jedinica naoružanja.

On je objasnio da će među njima biti dve podmornice, 23 broda, tri aviona, četiri obalska raketna sistema i više od 400 jedinica raketnog i torpednog naoružanja.

„Pomorske strateške nuklearne snage dobijaju savremene nuklearne podmornice tipa ’Borej‘, koje su naoružane balističkim raketama ’Bulava‘. U završnoj fazi državnih testova nalazi se nuklearna krstarica projekta ’Borej‘ A Knez Vladimir“, objasnio je Putin i dodao da se trenutno grade još četiri takve podmornice.


rs.sputniknews.com


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije