Motiv napada u Hagu nije terorizam

Tanjug

01. 12. 2019. u 16:27

Мотив напада у Хагу није тероризам

Foto Twitter @ssilviagirardi

Holandska policija saopštila je danas da nema dokaza da je muškarac, uhapšen zbog sumnje da je u petak nožem ranio tri maloletne osobe u Hagu, imao teroristički motiv
Holandska policija saopštila je danas da nema dokaza da je muškarac, uhapšen zbog sumnje da je u petak nožem ranio tri maloletne osobe u Hagu, imao teroristički motiv.


"Preliminarno nema indicija koje bi ukazale na motiv terorizma. A šta je bio motiv, još se ispituje", navela je policija u saopštenju.


Dve 15-godišnje devojčice i jedan 13-godišnji dečak, koji su u petak zadobili lakše povrede u napadu na ulici, u međuvremenu su pušteni iz bolnice.


Pročitajte još: Masakr u Hagu: Više ranjenih u napadu nožem, policija traga za napadačem (FOTO)


Policija je navela da je ispitan 35. godišnji osumnjičeni, uhapšen u prihvatilištu za beskućnike u subotu, prenosi Rojters.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

Saša

01.12.2019. 17:03

Dakle ako se ne dere "Alahu akbar" dok juri ljude sa nožom u ruci nije terorista? Nego? Ili nekog briga šta se on dere? Ludak sa nožom u ruku je ludak sa nožom u ruku, koga briga dal čuje Alaha ili patka Daču iz crtanog filma u glavi. Dal je religiozni ili iz drugog razloga, teror je teror.

Babagenush

01.12.2019. 20:01

@Saša - Žrtvama je svejedno da li je motiv politički korektan ili ne odnosno da li se uklapa u političku slagalicu. To su deca i su preživela su traumu. Vladi je sigurno laknulo sto nema terorizam kao jedan problem više. Normalno da je i za gradjane bolje da se terorizam nigde ne ponovi. Ali nešto je očito trulo i tamo. Nema drzave blagostanja pogotovo ako je vojnim angazovanjem izgubila "nevinost" i za svoje nevine gradjane. Svi oni plaćaju tu vojsku a bez moći su da uticu na donošenje vojnih odluka.