Policija je identifikovala napadača kao 28-godišnjeg Usmana Kana, koji je 2012. godine bio optužen i osuđen za terorizam jer je planirao napad na Londonsku berzu, a prošle godine je pušten na uslovnu slobodu.

"Ta osobaje poznata vlastima, s obzirom na to da je već optužena za krivično delo terorizam. On je uslovno pušten iz zatvora u decembru 2018. godine, a ključna stavka u istrazi je da ustanovimo kako je izveo ovaj napad", rekao je šef antiterorističke policijske služve Nil Bazu.

Londonski Tajms preneo je da je Kan bio pušten na uslovnu slobodu pošto je pristao da nosi elektronsku napravu za praćenje zatvorenika.

PROČITAJTE JOŠ -  Incident u Londonu: Objavljen snimak drame na mostu kada nekoliko muškaraca savlađuje napadača, nakon čega pristiže policija, potom se čulo nekoliko pucnjeva (VIDEO)

Londonska policija saopštila je da ovaj incident tretira kao teroristički napad, prenosi Rojters. Policija je takođe saopštila da je napadač kod sebe imao lažnu bombu.

On je pohvalio "heroizam od kojeg zastaje dah" a koji su pokazali građani u incidentu, potrčavši prema osumnjičenom i razoružali ga, preneo je AP.

Premijer Boris Džonson takođe je pohvalio izuzetnu hrabrost građana koji su fizički intervenisali da bi zaštitili živote drugih.

"Za mene oni predstavljaju ono najbolje što naša zemlja ima i ja im zahvaljujem u ime čitave zemlje", kazao je premijer.

(informer.rs)