Pirati traže veliku sumu novca kako bi oslobodili otete pomorce: Novi detalji otmice u Africi

Novosti online/B.G.

subota, 23. 11. 2019. u 11:40

Пирати траже велику суму новца како би ослободили отете поморце: Нови детаљи отмице у Африци

Foto Twiter

U petak popodne Ekvatorijalna Gvineja saopštila je da su pirati u Gvinejskom zalivu oteli sedam stranih državljana među kojima ima i Srba
Pirati koji su oteli brod kompanije Ekson Mobajl traže 10 miliona dolara za otkup otetih pomoraca.

Iako je jutros javljeno da je naš državljanin Aleksandar Terek otet, njegov sin nam je rekao je Zrenjaninac uspeo da se spasi.

Kako nam je David Terek otkrio pirati su tražili veliku sumu novca kako bi vratili otete pomorce.

U petak popodne Ekvatorijalna Gvineja saopštila je da su pirati u Gvinejskom zalivu oteli sedam stranih državljana među kojima ima i Srba.

Ministarstvo inostranih poslova Ekvatorijalne Gvineje dostavilo je juče diplomatskim kanalima zvaničnicima u Srbiji informaciju u kojoj se navodi da je do otmice došlo 20. novembra ujutru na brodu "Vorden", koji snabdeva naftne platforme na nalazištu "Safir". Brod je napustio naftno polje smešteno na 12 nautičkih milja od obale i krenuo je prema Lubi, lučkom gradu na južnom ostrvu Bioko, kada je napadnut.

Naše ministarstvo spoljnih poslova zatražiće od ambasade Ekvatorijalne Gvineje zvanične podatke, a o ovoj informaciji obavešten je i srpski počasni ambasador Vlastimir Radović.

Komentari (2)

Гојко

23.11.2019. 12:32

Pirati koji su oteli zaposlene na brodu u vlasništvu najmoćnije svetske naftne kompanije,Exxon-Mobil,čiji je direktor bio i prethodni američki državni sekretar Rex Tilerson,zapravo su sebi potpisali smrtnu presudu.Videćemo za koji dan.

Saša

23.11.2019. 12:46

Pa jeli naš uspeo da se spase ili nije? Čitam da mu sin kaže da nije među zarobljenicima. Kako je do kraja?