“Mislio je da može da bude velika faca u Srbiji”: Irski gangster Dablin Džimi skupo je platio sukob sa srpskim mafijašima

Novosti online

16. 11. 2019. u 11:45

“Мислио је да може да буде велика фаца у Србији”: Ирски гангстер Даблин Џими скупо је платио сукоб са српским мафијашима

Siril 'Dablin Džimi' Mekginis; Foto: YouTube Printscreen

Trojica srpskih zatvorenika su Mekginisu izbili pet zuba
Glavni organizator otmice biznismena Kevina Lunija i vođa opasne kriminalne organizacije Siril 'Dablin Džimi' Mekginis, „za dlaku” je izbegao smrt kada su ga napali srpski gangsteri.


Kako piše irski San Mekginis (54), koji je umro pre osam dana dok su policajci pretresli njegovu kuću, pre toga je zadobio teške povrede glave kada su ga napali u zatvoru.


Tom prilikom trojica srpskih zatvorenika su Mekginisu izbili pet zuba.


- Mislio je da može da bude velika faca u Srbiji, ali nije prošlo mnogo pre nego što se našao u ozbiljnom problemu. Napadnut je u više navrata, a posle jednog od incidenata dugo je bio u bolnici – rekao je neimenovani izvor.


Dablin Džimi je bio na čelu kriminalne organizacije nalik mafiji. Prilikom sakupljanja obaveštajnih podataka o ovom kriminalcu, belgijski policajci koji su istraživali prevaru ukradenih postrojenja vrednih 3,4 miliona evra, utvrdili su kako je Dablin Džimi bio šef "zločinačke organizacije koja se sastoji od deset osoba".


Policija je došla do zaključka da je ova kriminalna organizacija raspolagala „resursima“ da se uključi u širok spektar zločina, uključujući otmice, napade i krijumčarenje oružja širom Evrope.


PROČITAJTE JOŠ: Uhapšeni pripadnici “rentakar mafije”: “Iznajmili” 61 limuzinu vrednu 3 miliona evra i hteli da ih prodaju


- Siril Mekginis je vođa kriminalne organizacije koja je bila profesionalno organizovana i opremljena. On je bio taj koji je vukao konce i bio pravi mozak. Svaki od članova imao je svoju važnu ulogu u aktivnostima ove organizacije. U Belgiji je dobio sedmogodišnju kaznu – navodi se u dokumentima istrage.


Dodaje se da je Mekginis imao „veze širom sveta i redovno je putovao u Ukrajinu, Australiju i Daleki Istok“.


Policijski obaveštajni podaci ukazuju da je Siril Mekginis, takođe, centralna figura u velikoj krađi i izvozu poljoprivrednih mašina iz Velike Britanije i Irske i da je lično pomagao u finansiranju terorističkih organizacija, navodi San.Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (7)

Derle

16.11.2019. 17:40

Pa stvarno da je on pretukao trojicu, ostao bi faca... A ovi naši su baš face jer su njih 3 prebili jednog???

zaliv.net

16.11.2019. 20:22

Njih trojca izbili zube matorom coveku, bio gangster ili ne.... a ta trojca i slicni njima zasto malo ne "preslisaju" nekoh shipca?

bonus

18.11.2019. 16:29

@zaliv.net - Očigledno nisi ležao... Nemoj da brineš, bude i prebijenih šiptara ukoliko ne poštuju unutrašnja pravila! Formula je jednostavna: Niko te NE dira, ako se držiš pravila!