Džimi Karter u bolnici zbog krvarenja u mozgu

Tanjug

utorak, 12. 11. 2019. u 08:09

Џими Картер у болници због крварења у мозгу

Foto: AP/John Amis

Bivši američki predsednik primljen u bolnicu tri nedelje nakon što je pao u kući i polomio karlicu
Bivši američki predsednik Džimi Karter (95) primljen je u bolnicu u Atlanti zbog pritiska na mozak uzrokovanog krvarenjem nastalim nakon nedavnih padova.

Pročitajte još: Džimi Karter: Učinio sam za Srbe najbolje

U saopštenju Karter centra navodi se da je zahvat ublažavanja pritiska na mozak zakazan za utorak ujutru, kao i da je njegova supruga Rozalin sa njim, prenosi Rojters.

Karter je primljen u bolnicu tri nedelje nakon što je pao u kući i polomio karlicu.

Inače u toku ove godine Karter, koji je i najstariji bivši američki predsednik, tri puta je pao u svojoj kući.

Karter je postao predsednik 1976. godine, a njegov mandat obeležile su ekonomska i energetska kriza, kao i uzimanje američkih taoca od strane Irana.

Na izborima 1980. godine izgubio je od Ronalda Regana, a nakon napuštanja Bele kuće bavio se humanitarnim radom, pronalaženjem mirovnih rešenja za međunarodne konflikte, promovisanje ljudskih prava i ekonomskog razvoja, za šta je dobio Nobelovu nagradu za mir 2002. godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (7)

Dorcol

12.11.2019. 09:27

Auuuu..... Pa ovo stvarno vise nema smisla!!!!! Koga bre briga za američkog predsednika Kartera koji je službovao u prošlom veku i koga uopšte briga za bilo koga drugog. Sto ne napišete kolika je potrošačka korpa, kako će ljudi da plaćaju struju sada kad poskupi, kako su sudski izvrsitelji seli ljudima na kičmu zbog infostana pa im odbijaju od plate... Koga bre bas briga za Kartera!!!??? Strasnooooo!!!!!!!

Traktorista

12.11.2019. 10:23

@Dorcol - "koga uopšte briga za bilo koga drugog"Mene je recimo briga za Vaše zdravlje, trebali bi steda izbegavate da čitatete ili radite stvari koje Vas nerviraju.I izadjite malo u prirodu.Pozdrav.

predrag

12.11.2019. 16:21

@Mirjana - Nemoj tako ! Džimi je bio ok kao predsjednik, neko ko je imao obraza u tom prljavom poslu .Zadnji je Američki predsjednik koji se kroz Beograd provezao u otvorenom automobilu kroz špalir građana .Iskreno mu želim brzo ozdravljenje ma kako to zvučalo.