BRAT milionera Džefrija Epstajna rekao je da postoje “neobjašnjive” povrede na telu preminulog pedofila zbog kojih smatra da je moguće da je ubijen.

Mark Epstajn (65) je sumnje izrazio gostujući na televiziji “Foks” zatraživši od Ministarstva pravde da objavi nalaze sa autopsije, uključujući i fotografije, kako bi nezavisnom istragom moglo da se utvrdi uzrok smrti.

Pročitajte još: Procurela “bomba” o Klintonu i Epstajnu: Voditeljka moćne američke televizije sve znala godinama, ali je morala da ćuti (VIDEO)

- Već dva puta sam slao zahteve Ministarstvu pravde i nisu mi odgovorili još uvek. Samo mi je rečeno da su obavešteni o mojim zahtevima", rekao je Mark Epstajn, dodavši da se prvi put obratio njujorškom Zavodu za patologiju 16. avgusta, gde su ga uputili na Ministarstvo pravde SAD.

Foksu” je poslat deo nalaza sa obdukcije na kojima su utvrđene povrede oba zgloba šake, poderotina na levoj podlaktici i podliv na ramenu.

- Te povrede nisu objašnjene. Da li je bio vezan lisicama? Da li ga je neko držao za zglobove? - pitao se Mark i kaže da takve povrede nije mogao da zadobije vešanjem na plafonu.

Epstajnov brat takođe kaže da zvaničnici igraju igre sa njim, s obzirom da uporno odbijaju da mu dostave medicinsku dokumentaciju.

- Nemam koga da tužim. A javnost bi trebalo da zna istinu o tome šta se desilo u jednoj državnoj ustanovi. Moguće je da je moj brat ubijen - istakao je Mark Epstajn.

- To niko nije objasnio. Da li su ga vezali lisicama i zadavili? Da li ga je neko držao za zglobove? Sve te povrede niko ne pominje - dodao je Mark, koji je, podsetimo, angažovao i penzionisanog stučnjaka za patologiju Majkla Badena.

Ovaj doktor je već prošle nedelje izneo sumnju da je Epstajn ubijen, pominjući čudne rane na grkljanu, kao i frakturu podjezične kosti, ocenivši da one nisu uobičajene kod vešanja, ali jesu kod davljenja.

Podsetimo, samo mesec dana pre smrti Epstajn je hospitalizovan u zatvorskoj bolnici, nakon što je, navodno, pokušao sebi da oduzme život, dok su neki tada tvrdili da se ili potukao sa robijašem sa kojim je delio ćeliju, kao i da je neko pokušao da ga ubije.