Zaharova otkrila: Osnivač „Belih šlemova“ — britanski špijun koji je sarađivao sa Al Kaidom i drugim teroristima na Kosmetu

NovostiOnline

petak, 08. 11. 2019. u 20:35

Захарова открила: Оснивач „Белих шлемова“ — британски шпијун који је сарађивао са Ал Каидом и другим терористима на Космету

Foto Twitter@The White Helmets

Rusija zahteva da od Velike Britanije dobije razjašnjenje povodom navoda da je osnivač organizacije „Beli šlemovi“ bivši britanski agent Mi-6
Rusija zahteva da od Velike Britanije dobije razjašnjenje povodom navoda da je osnivač organizacije „Beli šlemovi“ bivši britanski agent Mi-6, koji je, između ostalog, sarađivao sa Al Kaidom dok je bio aktivan na Kosovu.

Kako je pojasnila, reč je o Džejsmu le Mezjureu, koji je bio prisutan u mnogim zemljama širom sveta tokom konfliktnih situacija, između ostalog i na Balkanu, ali i na Bliskom istoku.

„Istraživanja su ukazala na to da je taj bivši agent koketirao sa terorističkim organizacijama dok je bio aktivan na Kosovu. Između ostalog, u njegovom timu su bili prisutni pripadnici Al Kaide“, istakla je Zaharova.

Tim rečima Zaharova je prokomentarisala izjavu zamenika britanskog ministra inostranih poslova Endrjua Marisona o tome da su predstavnici „Belih šlemova“ navodno postali objekat dezinformacione kampanje koju sprovode vlasti Rusije i Sirije.

Podsetimo, „Beli šlemovi“ uživaju ogromnu podršku Zapada uz obrazloženje da ta organizacija doprinosi spasavanju civila u zonama u Siriji gde se odvijaju borbe, dok sirijske i ruske vlasti tvrde da upravo oni sprovode neprijateljsku propagandnu aktivnost i sarađuju sa ekstremistima.

Pored toga, Rusija i Sirija optužuju „Bele šlemove“ da su odgovorni za provokaciju koja je poslužila Zapadu da optuži Damask za korišćenje hemijskog oružja.


rs.sputniknews.com

Komentari (3)

Prellee

08.11.2019. 21:52

Opet Britanija u svim radnjama gdje žele svijet prevariti.Strašno je postalo kako više ne kriju svoje aktivnsoti oko saradnje sa terorističkim organizacijama, koje su Britanci osnovali.Ta Imperija mora propasti, kad se ovako prljavo igra sa sudbinama cijelih naroda.Užas i nadam se da će im ta nesreća doći u kuću.Zato oni i bježe iz EU jer znaju šta su napravili, znaju ko im dolazi u Britaniju, znaju da se od njih mogu zaštiti samo odvajanjem od EU.Mnogima nije jasno,ali UK je sve jasno,ZAŠTO!?

DEDA RAKA

09.11.2019. 15:03

Rusija je uvek kriva kad istina ispliva. Engleska to ne voli jer ISTINA BOLI !

Миро Марковић

09.11.2019. 18:59

@DEDA RAKA - Деда Рако, свака Теби част на Твојем коментару. Подписујем сваку Твоју реч.