Alibaba krajem novembra izlazi na Honkošku berzu?

Tanjug

subota, 09. 11. 2019. u 00:16

Алибаба крајем новембра излази на Хонкошку берзу?
Kineska kompanija za onlajn trgovinu "Alibaba" planira da u poslednjoj nedelji novembra izađe na Honkošku berzu, s ciljem da prikupi do 15 milijardi dolara
Kineska kompanija za onlajn trgovinu "Alibaba" planira da u poslednjoj nedelji novembra izađe na Honkošku berzu, s ciljem da prikupi do 15 milijardi dolara, javlja agencija Rojters pozivajući se na dva neimenovana izvora direktno upoznata sa situacijom.

"Alibabanin" postupak pronalaženja potencijalnih investitora i listiranje akcija bi trebalo da se održi u nedelji koja počinje 25. novembra, tvrde isti izvori koji su zahtevali da ostanu anonimni zbog osetljivosti pitanja.

Kompanija bi najpre trebalo da iduće nedelje zatraži odobrenje od honkoške komisije za listiranje akcija.

Javna ponuda "Alibabinih" deonica, čije je primarno tržište akcija u SAD-u, održala bi se, ocenjuje Rojters, u ključnom trenutku za budućnost Hong Konga, koji je uzdrman višemesečnim antivladinim protestima.

Kompanija "Alibaba" trenutno drži vodeću poziciju u svetu kada je reč o vrednosti prikupljenih sredstava prilikom inicijalne javne ponude, budući da je 2014. godine na NJujorškoj berzi pribavila 25 milijardi dolara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije