IMALA sam priču tri godine, imala sam Klintona, imala sam sve...

Ovako se voditeljka Ejmi Robak sa televizije ABC, jedne od najvećih u SAD, jadala svojoj producentkinji odmah nakon navodnog samoubistva pedofila milionera Džefrija Epstajna dok su kamera i mikrofon u studiju još uvek bili uključeni.

Za kratko vreme iznela je veliki broj optužbi protiv svoje mreže, bivšeg predsednika SAD Bila Klintona, Bakingemske palate i drugih koji se dovode u vezi sa pedofilom.

Pročitajte još: KOME JE LAKNULO ZBOG SMRTI EPSTAJNA? Moćnici u paukovoj mreži oko milionera pedofila, Srbija jedno ime pamti po zlu

Procureli snimak dostavio je sajtu “Project veritas” jedan od zaposlenih televizije, a na njemu je ispovest frustrirane novinarke, koja tvrdi da joj nisu dali da emituje intervju sa Virdžinijom Robert, jednom od Epstajnovih žrtvi, napravljen još pre tri godine.

- Pitali su me ko je uopšte Džefri Epstajn? To je glupa priča. Njen advokat mi je rekao da će vreme pokazati da je Epstajn najveći pedofil kog je ova zemlja ikada videla – priseća se Ejmi, vidno besna gledajući kako se po svim medijima vrti “njena” priča.

Pročitajte još: HRAM NA DEVIČANSKIM OSTRVIMA KRIJE JEZIVU ISTINU: Veruje se da je Epstajn u njemu brutalno zlostavljao devojčice

Novinarka kaže da su pretnje iz Bakingemske palate počele da dolaze čim se pročulo da je intervjuisala Robertsovu, inače fotografisanu sa princom Endrjuom.

- Pretili su nam na milion načina. Plašili smo se da nećemo više moći da intervjuišemo Kejt i Vila. To je takođe ubilo priču – kaže Robak.

Ona takođe tvrdi da je sa svojim kolegama uspela da natera Robertsovu da posle 12 godina prestane da se krije.

- Imale je slike, imala je sve. Neverovatno je šta smo sve imali o Klintonu. Jezivo je bilo to što bismo povezali gomilu moćnih i bogatih ljudi. Tada sam se zabrinula što ne mogu da emitujem priču – priča Ejmi i spominje čuvenog advokata Alena Deršovica, koji je, kako su “Novosti” ranije pisale bio jedan od Epstajnovih najbližih saradnika.

“Project veritas” navodi da je Deršovic upotrebio svoj uticaj da spreči objavljivanje priče, kao i da su čelnici televizije namerno prikrili istinu kako bi zaštitili moćnike.

- Sto posto sam ubeđena da je ubijen. Živeo je od ucena. Bilo je mnogo muškaraca u njegovim avionima i na njegovom ostrvu, mnogo moćnih muškaraca koji su bili u njegovom stanu – rekla je voditeljka, ubeđena da se Epstajn nije ubio, i dodala da bi njegova saradnica Gilejn Maksvel trebalo da se pripazi da ne bude sledeća.