Iran nastavlja da prkosi sili: Nema pregovora sa Amerikom, oni su naši neprijatelji

Tanjug

03. 11. 2019. u 18:51

Иран наставља да пркоси сили: Нема преговора са Америком, они су наши непријатељи

Ali Hamnei Foto: Tviter

Ajatolah Ali Hamnei poručio da Teheran neće podleći američkom pritisku
Vrhovni vođa Irana, ajatolah Ali Hamnei, izjavio je danas da su njegova zemlja i SAD "nepomirljivi neprijatelji" i poručio da Teheran neće ukinuti zabranu učestvovanja u pregovorima s Vašingtonom.

Pročitajte još: Može li Iran biti uništen za osam časova?


"Jedan od načina da se zaustavi politička infiltracija Amerike jeste da se zabrane bilo kakvi pregovori sa Amerikom. To znači da Iran neće podleći američkom pritisku. Oni koji misle da će pregovori s neprijateljem rešiti naše probleme, 100 odsto greše", rekao je Hamnei.

On je, dan uoči 40-ogodišnjice opsade američke ambasade u Teheranu, naveo je da je njegova zemlja nadmudrila SAD u poslednje četiri decenije, od Islamske revolucije 1979. godine.

Obraćajući se pred više hiljada studenata, Hamnei je rekao da je Iran saterao drugu stranu u ćošak u više navrata, ocenjujući da je američka agresija prema Iranu, tokom godina, postajala neobuzdanija i nepodnošljivija, navodi se na zvaničnom sajtu Hameneija, a prenosi AP.

"SAD se nisu promenile od pre više decenija... one nastavljaju isto agresivno, zlobno ponašanje i istu međunarodnu diktaturu. Iran ima čvrstu, čeličnu volju. Neće dopustiti Americi da se vrati u Iran", rekao je Hamnei.

Godišnjica opsade američke ambasade nakon Islamske revolucije 1979. godine obeležava se u Iranu godišnjim demonstracijama tokom kojih okupljeni širom zemlje uzvikuju "Smrt Americi".

Odnosi Irana i SAD zapali su u krizu nakon što je američki predsednik Donald Tramp doneo odluku da povuče svoju zemlju iz nuklearnog sporazuma između Irana i svetskih sila.

Vašington je potom ponovo uveo sankcije čiji je cilj zaustavljanje izvoza iranske nafte, navodeći da pokušava da primora Iran da pregovara o širem sporazumu.

Hamnei je zabranio iranskim zvaničnicima da učestvuju u takvim pregovorima, osim ukoliko se SAD ne vrate nuklearnom sporazumu i ukinu sve sankcije Iranu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

SRBIJA JE JEDINA DRZAVA U SVETU KOJA PREGOVARA SA SVOJIM NEPRIJATELJIMA I OKUPATORIMA

03.11.2019. 19:25

Pametni ljudi znaju s kim nema pregovora.

maniks

03.11.2019. 20:08

Bravo, nisu oni samo vasi neprijatelji oni su i nasi neprijatelji i neprijatelji 3/4 covecanstva