Uzrok smrti finansijera Džefrija Epstajna verovatno je davljenje, a ne samoubistvo u njegovoj zatvorskoj ćeliji, tvrdi forenzički patolog kojeg je angažovao njegov brat.

Otkrića patologa Majkla Bejdena u suprotnosti su sa službenim nalazima koji su ukazivali na samoubistvo vešanjem koje su zvaničnici objavili još u avgustu.

Bejden, koji je niz godina bio glavni medicinski inspektor u Njujorku i koji je bio prisutan na Epstajnovoj prvoj obdukciji, kaže da njegove povrede više ukazuju na ubistvo nego samoubistvo.

PROČITAJTE JOŠ - AUTOPSIJA POKAZALA: Milijarderu vrat polomljen na više mesta

"Mislim da dokazi upućuju na ubistvo, a ne na samoubistvo. Višestruki prelomi pronađeni na vratu Epstajna vrlo su neobični za samoubistvo. Vešanje ne dovodi do lomova", rekao je Bejden za Foks njuz.

Epstajn je pronađen mrtav u njujorškom zatvoru u avgustu. On je čekao da se pokrene sudski proces zbog optužbi da je trgovao devojkama mlađim od 14 godina. On je negirao sve optužbe, ali da je proglašen krivim suočio bi se sa zatvorskom kaznom do 45 godina.

Samoubistvo su od samog početka osporavali Epstajnovi advokati i njegov brat Mark koji su angažovali Bejdena da ponovo izvrši obdukciju, navodi Skaj njuz.