POSLE PRVE ŽALBE: Oduzimanje oružja zbog nasilja u porodici

Tanjug

29. 10. 2019. u 19:43

ПОСЛЕ ПРВЕ ЖАЛБЕ: Одузимање оружја због насиља у породици

Foto Depositphotos

Francuska vladina komisija koja ispituje nasilje u porodici, pozvala je danas vlasti da počnu da oduzimaju vatreno oružje od pojedinaca nakon prve žalbe protiv porodičnog nasilja koja im je podneta

Francuska vladina komisija koja ispituje nasilje u porodici, pozvala je danas vlasti da počnu da oduzimaju vatreno oružje od pojedinaca nakon prve žalbe protiv porodičnog nasilja koja im je podneta.

Taj je predlog bio među 65 preporuka za rešavanje naoko nerešivog problema u Francuskoj, gde vladina statistika izveštava da svaki treći dan jednu ženu ubije partner. Premijer je u septembru pokrenuo napor širom sveta da se to pitanje reši, prenosi AP.

Ostali predlozi uključuju kampanje za podizanje svesti, obavezno izveštavanje zdravstvenih radnika koji svedoče o znakovima nasilja u porodici i nove protokole za policajce koji reaguju na žalbe.

PROČITAJTE JOŠ - Francuska zabranjuje nasilje roditelja nad decom, kazne - vaspitne

Francuska ministarka za rodnu ravnopravnost Marlen Šijapa nazvala je preporuke važnim korakom prema „sistemu nulte tolerancije“ za sve oblike porodičnog nasilja, uključujući psihičko i ekonomsko matretiranje.

Sada ove preporuke idu raznim vladinim telima na razmatranje i kodifikaciju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

f

30.10.2019. 10:30

a posle ce oduzimati i bez zalbe, bitno da se pocne razoruzavanje ovaca, da se slucajno ne brane kad pocnu da ih trpaju u logore