Roditelji Vijetnamke Fam Ti Tra Mi koja se smrzla u kamionu smrti ne mogu da oproste sebi što su pomogli svojoj ćerki da ode u Veliku Britaniju gde je umrla u kamionu smrti.

Ngien Ti Pong i Fam Van Tin žive u maloj seoskoj kući. Njihova zarada jedva premašuje 400 dolara. Upravo zbog toga su se odlučili da svoju nesrećnu ćerku pošalju u svet kako bi okusila blagodeti boljeg života. Ipak, sudbina je htela drugačije. Sve se završilo tragično. Telo Fam Ti Tra Mi je pronađeno u sredu u kamionu u kome je otkriveno još 38 smrznutih tela.

Roditelji ove dvadesetšestogodišnje devojke još uvek ne mogu da veruju šta se dogodilo. Da zlo bude veće, njihova ćerka im je iz kamiona slala poruke da će umreti i da ne može da diše.

- Sigurno je odlazila u smrt dok je pisala te poruke - rekao je otac od Fam Ti Tra Mi.

Njene roditelje je otkruio za CNN da je bilo veoma bolno dok su čitali te poruke.

- Krijumčari su mi rekli da je to bezbedna ruta. Tvrdili su da će se ljudi prevoziti avionom, automobilom...Da sam znao da će putovati kamionom nikada je ne bih pustio.


Ngien sada kaže da zavise od britanske i vijetnamske vlade koja će im poslati ćerkino telo kući.


- Dali smo 300.000 dolara kako bi se naša ćerka spasila ove bede. Ono što nismo znali je da je šaljemo u smrt. Izgubili smo i novac i našu voljenu ćerku - rekao je uplakani otac.