Car Naruhito priredio čajanku za svetske kraljevske porodice

Tanjug

23. 10. 2019. u 18:51

Цар Нарухито приредио чајанку за светске краљевске породице

Japanski car Naruhito i veliki vojvoda Luksemburški Anri / Foto AP

Japanski car Naruhito u svojoj rezidenciji priredio je čajanku za kraljevske porodice iz drugih zemalja, želeći da im na taj način zahvali što su prisustvovali njegovom ustoličenju
Japanski car Naruhito u svojoj rezidenciji priredio je čajanku za kraljevske porodice iz drugih zemalja, želeći da im na taj način zahvali što su prisustvovali njegovom ustoličenju.

Naruhito i njegova supruga Masako dočekali su kraljevske goste zagrljajima ili stiskom ruke dok su stizali na čajanku u rezidenciji Akasaka, preneo je AP.

Među gostima su bili švedski kralj Karl 16. Gustav, veliki vojvoda Luksemburški Anri, kralj Malezije Sultan Abdullah Sultan Ahmad Šah, kralj Bruneja Hasanal Bolkiah, princ Albert Drugi od Monaka, holandski kralj Vilhelm-Aleksander i danski prestolonaslednik Frederik i njihove supruge.

PROČITAJTE JOŠ - Naruhito na tronu u Tokiju, Srbiju na ceremoniji predstavljala Ana Brnabić (FOTO/VIDEO)

Čajanki su se, takođe, pridružili i ostali članovi japanske carske porodice, među kojima Naruhitov otac Akihito koji je abdicirao i njegova supruga, bivša carica Mičiko, saopštili su zvaničnici palate.

Oni nisu prisustvovali jučerašnjoj ceremoniji ustoličenja i na taj način su pružili jasnu poruku o svom penzionisanju, navela je agencija.

Rituali kojima se obeležava nasleđivanje Naruhita još nisu gotovi.

Parada koja je prvobitno bila planirana za juče popodne, odložena je za sledeći mesec zbog smrtonosnog tajfuna koji je pogodio centralni i severni deo Japana.

Sredinom novembra Naruhito će, takođe, obaviti verski ritual vezan za žetvu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

неимени

23.10.2019. 19:22

Јел' и овај наш тамо? У реду нема титлулу, али то је само формалност. ПреЦедник, Цар...исто је то. Погле' велико Ц у оба.