UZBUNA U JAPANU I JUŽNOJ KOREJI: Poleteli lovci u susret ruskim strateškim bombarderima

NovostiOnline

22. 10. 2019. u 17:03

УЗБУНА У ЈАПАНУ И ЈУЖНОЈ КОРЕЈИ: Полетели ловци у сусрет руским стратешким бомбардерима

Foto: printskrin YouTube

Dva strateška aviona Tu-95MS izvršila su redovne letove nad neutralnim vodama Japanskog, Žutog i Istočnog kineskog mora, a Tokio i Seul podigli su svoje lovce kako bi ih pratili
Dva strateška aviona Tu-95MS izvršila su redovne letove nad neutralnim vodama Japanskog, Žutog i Istočnog kineskog mora, a Tokio i Seul podigli su svoje lovce kako bi ih pratili, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

„Avione dugog dometa pratile su posade borbenih aviona Su-35S i avion za radarski nadzor i praćenje A-50 VKS“, precizira se u saopštenju.

Ministarstvo je dodalo da su na određenim etapama rute posade Tu-95MS pratili južnokorejski avioni F-15 i F-16 i japanski F-2.

Takođe se naglašava da ruski piloti lete u strogom skladu sa Međunarodnim pravilima korišćenja vazdušnog prostora, bez kršenja granica drugih država.


sputniknews.com

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Rista Glista

22.10.2019. 17:10

Ponašanje Rusije sve vise podseca na ponašanje Nemacke pred drugi svetski rat.

Rade Bg

22.10.2019. 20:33

Ponasanje Japana mnogo vise podseca na 2sv.rat. A ko je vise pobio nevinih ljudi? Hitlerova Nemacka ili Zapadna alijansa? Dajte da se zrtve prebroje vec jednom! Ko je upotrebio atomsku bombu? Ko je skrivao najgore naciste? Ko terorise ceo svet?