MINISTARSTVO O ZABRANI ĆIRILICE: Varvarski i neoustaški model ponašanja Penave

Tanjug

18. 10. 2019. u 20:21

МИНИСТАРСТВО О ЗАБРАНИ ЋИРИЛИЦЕ: Варварски и неоусташки модел понашања Пенаве

Foto Tanjug

Ministarstvo kulture i informisanja sa zabrinutošću i žaljenjem posmatra najnovije incidente u nizu, koji se odnose na kršenje zakonom zasnovanih prava srpskog naroda u Vukovaru na korišćenje ćiriličkog pisma

Ministarstvo kulture i informisanja saopštilo je večeras da sa zabrinutošću i žaljenjem posmatra najnovije incidente u nizu, koji se odnose na kršenje zakonom zasnovanih prava srpskog naroda u Vukovaru na korišćenje ćiriličkog pisma.

Ministarstvo je reagovalo povodom današnjeg incidenta u Vukovaru kada je gradonačelnik Ivan Penava Statut Grada Vukovara koji je štampan na ćirilici, a koji su mu uručili odbornici Samostalne srpske demokratske stranke (SDSS) bacio na pod.

PROČITAJTE JOŠ -  NOVE PROVOKACIJE HRVATSKE: Ćirilica im velikosrpska

"Varvarski i neoustaški modeli ponašanja mogu samo da osnaže svest srpskog naroda o neophodnosti napora da se životodavna identitetska obeležja srpske kulture neguju sa dodatnom pažnjom i brigom, na celom srpskom kulturnom prostoru", ističe Ministarstvo u saopštenju povodom najnovijeg incidenta u Vukovaru.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

Nenad

18.10.2019. 23:55

Srbi treba da budete strpljivi. Uskoro će u Vukovaru biti srpska većina, kao i u celoj Istočnoj Slavoniji. Zažaliće Hrvati što su proterali Srbe iz Hrvatske, ali nećemo kukati nad njihovom sudbinom.