DANIJELU Hanamu (32) u Britaniji sude za provalu u prodavnicu, pokušaj otmice i pokušaj ubistva dvojice policajaca tokom svog pohoda u januaru ove godine.

On je tada u gradiću Kesl Keri na jugu Engleske krenuo da nabavi kokain, no sastanak sa dilerom nije prošao najbolje pa su stvari izmakle kontroli. Potom je otišao do prodavnice po alkohol i cigarete gde je iz puške ispalio dva hica u vrata. Nakon toga uskočio je u „bmv” jednog muškarca koji se trebao naći s devojkom te u njega uperio pušku. Nastala je borba tokom koje je Hanam ispalio u vazduh nekoliko hitaca. Zatim je pobegao i zaklon potražio u kući svoje devojke.

Pročitajte još: Novi detalji krvavog obračuna u Novom Pazaru: Pucano iz vozila u pokretu, ranjen sin poznatog biznismena, motiv dugovi iz prošlosti?

Napadnuti muškarac odmah je pozvao policiju koja je okružila kuću Hanamove devojke. Upozorili su pobesnelog 32-godišnjaka da se preda, no on je počeo besomučno da puca kroz prozor sobe na spratu.

Kamera koju je nosio jedan policajac snimila je trenutak kad je Hanam pucao na policajce nakon čega su oni uzvratili vatru. Predao se tek kad je ostao bez municije, a snimak je ove nedelje prikazan na sudu.

(vecernji.hr)