Merkel: Nemačka neće isporučivati oružje Turskoj

Tanjug

17. 10. 2019. u 10:58

Меркел: Немачка неће испоручивати оружје Турској

Nemačka kancelarka Angela Merkel AP Photo

Nemačka kancelarka Angela Merkel poručila je da Nemačka neće isporučivati oružje zbog vojne ofanzive koju je Turska pokrenula u Siriji

BERLIN - Nemačka kancelarka Angela Merkel poručila je danas da Nemačka neće isporučivati oružje Turskoj zbog vojne ofanzive koju je ta zemlja pokrenula u Siriji.


Ona je u donjem domu parlamenta rekla da je od Turske više puta zatražila da okonča vojnu operaciju protiv kurdskih snaga na severu Sirije, prenosi Rojters.


"To je humanitarna drama sa teškim geopolitičkim posledicama tako da Nemačka neće isporučivati oružje Turskoj u trenutnim okolnostima", rekla je ona.


PROČITAJTE JOŠ: EU za zabranu izvoza oružja Turskoj


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

KAO PRVO: NEMACKI VLADAJUCI SISTEM NE POZNAJE GORNJI I DONJI DOM

17.10.2019. 11:06

NEMCI IMAJU BUNDESTAG I BUNDESRAT. Toliko o vasem naslovu. Koji je to cinizam od Frau Merkel, isporucili su turcima oruzja, da je dovoljno za tri godine ratovanja, dok turci tamane kurde ko zeceve vec duze od 30 godina.

Гојко

17.10.2019. 14:12

@KAO PRVO: NEMACKI VLADAJUCI SISTEM NE POZNAJE GORNJI I DONJI DOM - Po sličnosti funkcija,npr. Bundesrat se navodi kao Gornji dom / upper House /,što je odgovarajuće funkcijama US ili Kanadskog Senata i Britanskog Doma Lordova / Wikipedija,engleski jezik /