Erdogan u Rusiji do kraja oktobra

Tanjug

16. 10. 2019. u 10:05

Ердоган у Русији до краја октобра

AP Photo

Turski predsednik telefonom razgovarao sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom prilikom koga su podržali proces političkog rešavanja situacije u Siriji

MOSKVA - Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan mogao bi da poseti Rusiju do kraja oktobra, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.


U utorak uveče Erdogan je telefonom razgovarao sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom prilikom koga su podržali proces političkog rešavanja situacije u Siriji, saopštio je danas Kremlj, prenosi Rojters.


Turska je pokrenula vojnu operaciju na severoistoku Sirije pre nekoliko dana.


PROČITAJTE JOŠ: Putin i Erdogan ne menjaju strane


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (6)

KOJI JE TO CINIK

16.10.2019. 10:21

IZVRSIO AGRESIJU NA SIRIJU, i prica o politickom resenju problema.

Гојко

16.10.2019. 12:18

@KOJI JE TO CINIK - Nisi u toku.Ovo je dogovor odličnog tandema Putin-Erdoan,da se Amerikanci isteraju iz tog istočnog dela Sirije,kurdske paravojne,nelegalne jedinice stave pod vladinu kontrolu i izmeste tih 30 km od turske granice,da se vrati Tabaka sa svojom hidrocentralom i vojnim aerodromom/ koju su Kurdi držali na suprotnoj obali Eufrata / i presekli put Alepo-D.Ezor državi Siriji.Naravno da ne može milom,već ovako...Sad će njih dvojica da nazdrave.

GOJKO NE PRICAJ MI O TANDEMU PUTIN-ERDOGAN

16.10.2019. 13:32

@KOJI JE TO CINIK - To mi lici na tandem Staljin-Hitler, i kad je Staljin ukapirao kud Hitler zeli, okrenuo se protiv njega, e tako isto ce jednog dana i Putin da ukapira i bude primoran da se odupre pasi Erdoganu koji zeli da obnovi osmansko carstvo. KO TURCINU VERUJE SAM JE SEBI KRIV.

Гојко

16.10.2019. 15:23

@KOJI JE TO CINIK - Nisi u toku,zaglavio si se u istoriju.Erdoan želi da isprati i Amerikance i iz Indžirlika,a ovo je taj niz događaja,sami će Ameri otići,uskoro.On jeste tvrd pristalica Muslimanskog bratstva,ali i želi jaku,samostalnu Tursku na bliskom istoku.Dobio je 2 velika gasovoda i naftovode iz Irana i Iraka,ima jaku industriju i poljoprivredu...

GOJKO GOJKO, TI JOS NE ZNAS STA SU TURCI

16.10.2019. 17:10

@KOJI JE TO CINIK - Pasa Erdogan ne zeli samo jaku i samostalnu Tursku na bliskom istoku, Erdogan zeli jaku Tursku i na balkanu, posebno na Kosovu i Bosni, sto mu je dobrim delom i uspelo, cak je isturio pipke do zapadne evrope, gde isto zeli jak turski uticaj. Meni se cini da ti jos nikad nisi bio u Raskoj, Bosni i na Kosovu, kao ni u Berlinu, Frankfurtu i Rurskoj oblasti?

Гојко

16.10.2019. 11:17

Američki vojnici su se povukli iz Menbidža,Kobanea i svi se sakupili u provinciji Deir EzZor,gde su najbogatija nalazišta nafte u Siriji,da bi ga od nekog čuvali,oslobodili,ne znam šta...