Ruski lider u Emiratima: Najviše počasti za Putina

B. VLAHOVIĆ

15. 10. 2019. u 17:26

Руски лидер у Емиратима: Највише почасти за Путина

AP Photo

Ruski predsednik u poseti Ujedinjnim Arapskim Emiratima. Domaći kosmonauti uručili poklon Putinu. Zajednički susret biznismena dve zemlje o novim zajedničkim projektima

MOSKVA - OD STALNOG DOPISNIKA

RUSKI predsednik Vladimir Putin u utorak je boravio u Arapskim Emiratima gde je u dvorcu Kasr al Vatan u Abu Dabiju razgovarao sa domaćinom, naslednim princom i zamenikom vrhovnog komandanta Emirata Muhamedom ben Zaidom al Nahajnom. Putin je dočekan najvišim vojnim počastima.

Na dnevnom redu pregovora koji su protekli bez prisustva novinara bila su ekonomska saradnja i nove investicije ali se govorilo i o međunarodnoj situaciji, ali najviše o regionalnim pitanjima.


PROČITAJTE JOŠ: Lavrov tvrdi: Džulijan Asanž je verovatno mučen u londonskom zatvoru

Posle pregovora Putin i njegov domaćin Muhamed Al Nahajan prisustvovali su zajedničkom susretu biznismena dve zemlje i posetili izložbu projekata koji će biti realizovani zajedničkim investicijama.

Putin je u Emiratima bio poslednji put 2007. godine. U tom regionu Emirati su jedan od glavnih partnera Rusije, pa su u junu 2018. godine lideri zemalja potpisali Deklaraciju o strateškom partnerstvu. Putin se čak deset puta sreo sa emirom Mohamedom Al Nahajanom.

AP foto

Prošle godine trgovinska razmena je iznosila 1,7 milijardi dolara. Stalno se povećavaju i investicije. Broj ruskih turista u Emiratima je poslednje godine porastao za 23 posto.

Putin se sreo i sa kosmonautima iz Emirata koji su mu uručili poklon.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije