MEKSIČKI narko bos Nemesio Servantes, zvani “El Menčo” nasledio je, a i prevazišao po nasilju čuvenog “El Čapa”, sudeći po jezivim vestima koje dolaze iz te zemlje.

Njemu se pripisuju zverstva poput ubistava trudnica i beba, odsecanja glava, rastvaranja tela u kiselini, javna pogubljenja, kao i čupanje srca žrtvama, navodi agent američke Agencije za narkotike (DEA) Kajl Mori.

Pročitajte još: KAKO "EL ČAPO" KAŽNjAVA IZDAJU: Bili su žive krpene lutke, polomio im je sve kosti

- Ubistva se dešavaju skoro svakog dana. “El Čapo” je bio nasilan, ali “El Menčo” je to podigao na novi nivo - kaže agent za meksičku televiziju "Univision".

Servantes se popeo na vrh američke liste najtraženijih kriminalaca i glava mu je ucenjena na 10 miliona dolara. Tome je doprineo sve brutalniji rat kartela, u kom su skorije žene postale sve češća meta, na šta čak upozoravaju i političari.

Šef kartela “Jalisco Nueva Generación”, prema saznanjima američke agencije, krije u planinama u zapadnim državama Halisko i Mičoakan i zalazi više u gradove.
Nisu sigurni da li boravi u kućama ili čak pećinama, ali znaju da jako često menja lokaciju. U njegovom posedu u nekoliko federalnih država, kako se sumnja, nalazi se više imanja i “fabrika” za preradu droge, pre svega kokaina.

(univision.com)