Policajac kojije ubio afroamerikanku u kući dao otkaz

Tanjug

14. 10. 2019. u 23:03

Полицајац којије убио афроамериканку у кући дао отказ

Foto Tanjug / AP

Aron Din, beli policajac koji je ubio jednu Afroamerikanku u njenom domu kada je odgovorio na dojavu o mogućoj provali, reagovao je neprimereno i dao je otkaz ne čekajući da bude otpušten

Aron Din, beli policajac koji je ubio jednu Afroamerikanku u njenom domu kada je odgovorio na dojavu o mogućoj provali, reagovao je neprimereno i dao je otkaz ne čekajući da bude otpušten, saopštio je danas šef policije u američkom gradu Fort Vortu.

Atatijana Džeferson (28) ubijena je u subotu ujutro dok je sa osmogodišnjim nećakom igrala igrice, kada ju je pogodio metak koji je doleteo kroz prozor.

Na snimcima kamere na opremi policajca vidi se da se Din nije predstavio kao policajac i da je puco dve sekunde nakon što je uzviknuo ženi da pokaže ruke.

PROČITAJTE JOŠ - DRAMA U NjUJORKU: Četiri osobe ubijene, troje ranjeno ispred noćnog kluba (FOTO / VIDEO)

Policajac je došao na mesto događaja nakon što je komšija nešto posle 02.00 sata prijavio da je video otvorena ulazna vrata kuće, prenosi AP.

Na snimku se čuje kako Din viče: "Podigni ruke! Pokaži ruke!", ali se ne čuje da se identifikovao kao službeno lice.

Vidi se kako dve sekunde nakon upozorenja puca kroz prozor.

Atatijana Džeferson proglašena je mrtvom nekoliko minuta kasnije.

Iz policijske stanice Fort Vorta saopštili su da je policajac pucao pošto je "uočio pretnju", ali nije navedeno zbog čega se osećao ugroženo.

Šef policije Ed Kraus izjavio je da bi Din bio otpušten da sam nije dao otkaz.

Porodica ubijene Afroamerikanke zahtevala da Din bude otpušten i uhapšen.

"Morali su da razmišljaju o tome da je to nečija ćerka, da je neko voli. Sigurno je postojao bolji način. Nije moralo da dođe do ovoga", rekao je otac žrtve.

Atatijana Džeferson je završila biologiju na Univerzitetu "Ksavier", a radila je za kompaniju koja se bavi prodajom medicinske opreme.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije