SAD nude 5 miliona dolara u za lociranje teroriste Abu Vahida

Tanjug

petak, 11. 10. 2019. u 23:44

САД нуде 5 милиона долара у за лоцирање терористе Абу Вахида

Twitter Mali Buzz@Malibuzz

Američki Stejt department ponudio je novčanu nagradu do pet milion dolara za informacije koje bi dovele do identifikacije ili lociranja Adnana Abu Vahida al-Sahrauija

Američki Stejt department ponudio je novčanu nagradu do pet milion dolara za informacije koje bi dovele do identifikacije ili lociranja Adnana Abu Vahida al-Sahrauija, bivšeg pripadnika Polisaria koji je postao vođa terorističke organizacije Islamska država u Velikoj Sahari (ISISGS).

Abu Valid bio je i član džihadističkog Pokreta za jedinstvo i džihad u zapadnoj Africi čiji je bio portparol tokom rata u Maliju, navodi se u saopštenju Stejt departmenta koje je prenela ambasada Maroka u Beogradu.

PROČITAJTE JOŠ - "NOVOSTI" EKSKLUZIVNO SAZNAJU: Al kaida u Maglaju spremala napad na SAD!

Program Nagrade za pravdu takođe nudi nagradu do pet miliona dolara za informacije koje bi dovele do hapšenja ili osude u bilo kojoj zemlji svakog ko je počinio, planirao da počini ili pomogao u napadu iz zasede na američko-nigersku patrolu u Nigeru 2017. godine.

Tada su poginula četiri američka vojnika, a odgovornost za napad preuzela je teroristička organizacija ISIS-GS, dodaje se u saopštenju Stejt departmenta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)